Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Διήμερο κινητοποιήσεων από την πανεπιστημιακή κοινότητα

Από την εφημερίδα Η Αυγή


Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στην πλατεία Συντάγματος η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο, με το οποίο κατεδαφίζει την ανώτατη εκπαίδευση. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ οι πανεπιστημιακοί ζητάνε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.


Για σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα "Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις". Συμμετέχουν οι Κώστας Δουζίνας, αντιπρύτανης Birkbeck Πανεπιστημίου Λονδίνου, Σίμος Σιμόπουλος πρύτανης του ΕΜΠ, Λάζαρος Απέκης τέως πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Αντρέας Νοταράς λέκτορας στο Πάντειο, Σταύρος Παναγιωτίδης μεταπτυχιακός φοιτητής και εκπρόσωπος της συνέλευσης της πλατείας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, επίσηςστις 8 το βράδυ.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με σκίτσα των Αναστασίου, Δερβενιώτη, Ζερβού, Καλαϊτζή, Πετρουλάκη, Στάθη, Χερουβείμ κ.ά.
Πριν από την έναρξη των συζητήσεων θα υπάρχει προβολή βίντεο, ενώ το ηθικό θα ανυψώνουν οι Τυμπανιστές της Πλατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου