Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Προφορικές εξετάσεις το αντίδοτο στους πλαστογράφους εκπαιδευτικούς

Από τα ΝΕΑ

Σε επιτόπια προφορική εξέταση στις ξένες γλώσσες θα υποβάλλονται στο εξής όσοι εκπαιδευτικοί δήλωσαν υποψήφιοι για διευθυντές σχολείων και στον φάκελό τους περιλαμβάνουν πιστοποιητικό γνώσης μιας ξένης γλώσσας προκειμένου να αποδειχτεί ότι... όντως τη γνωρίζουν!

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το υπουργείο Παιδείας, μετά τη διαπίστωση ότι σε πλήθος περιπτώσεων εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν ψευδή πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών - αλλά και Πληροφορικής - προκειμένου να λάβουν πρόσθετα μόρια και να γίνουν διευθυντές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι οποίες παραπέμπονται στον εισαγγελέα, όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στις 15 Ιουλίου, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και πλαστά πτυχία ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων!

Προκειμένου να αποδειχθεί λοιπόν ότι οι υποψήφιοι γνωρίζουν πράγματι τη γλώσσα που επικαλούνται ως πρόσθετο προσόν βάσει κάποιου πτυχίου ή βεβαίωσης, θα εξετάζονται προφορικά ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Επιλογής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι φάκελοι των υποψηφίων θα υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους από τα Συμβούλια Επιλογής και όσοι από αυτούς εντοπιστούν ότι χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής παύσης και στον εισαγγελέα.

Επίσης η Αννα Διαμαντοπούλου σκοπεύει να προωθήσει σύντομα νομοθετική ρύθμιση με την οποία όσοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμένουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων. Με την ίδια ρύθμιση, καταργούνται τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα γραφεία φυσικής αγωγής και τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου