Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Βελτίωση επί του Προσχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ και συνεχή διάλογο ζήτησαν στη σύσκεψη με την υπ. Παιδείας


Σε μια «μαραθώνια» σύσκεψη , που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής,και ολοκληρώθηκε λίγο μετά  τα μεσάνυχτα , μετά τις 12, οι καθηγητές  και οι φοιτητές μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε κλίμα καλό , χωρίς αψιμαχίες, ζήτησαν έκαναν παρατηρήσεις επί των άρθρων του Προσχεδίου Νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Στη σύσκεψη στην οποία ήταν παρόν  η υπουργός, η Αναπληρώτρια Φώφη Γεννηματά (παρέμεινε για λίγο στη σύσκεψη) , ο Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαιδής και ο Ειδικός Γραμματέας Β. Παπάζογλου , τα μέλη του ΠΑΣΟΚ (σε αριθμό ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά) διατύπωσαν την αγωνία:

1.       Για τα τη διασφάλιση του επιστημονικού και εργασιακού καθεστώτος των καθηγητών των ΑΕΙ, και
2.       Πως οι διατάξεις  του νομοσχεδίου  θα είναι πιο δημοκρατικές και λειτουργικές
3.       Εάν και για ποια ζητήματα θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των διατάξεων.
Για τα ΤΕΙ  τα μέλη του ΠΑΣΟΚ  ακόμη και οι πανεπιστημιακοί ζήτησαν από την υπουργό Παιδείας την ολοκλήρωση των θεσμικών χαρακτηριστικών και την ενίσχυση της έρευνας

Η ΠΑΣΠ
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες και φοιτητές , μέλη της ΠΑΣΠ , οι οποίοι ζήτησαν περισσότερη συμμετοχή των φοιτητών και διαφάνεια και δημοκρατία στη διοίκηση των Ιδρυμάτων.
Η υπουργός Παιδείας κατέγραψε όλες τις παρατηρήσεις των μελών του ΠΑΣΟΚ και συμφωνήθηκε να  γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα , οπότε η κ. Διαμαντοπούλου θα έχει στα χέρια της το δεύτερο βελτιωμένο  Προσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου