Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Α. Διαμαντοπούλου: Είμαστε στο σημείο μηδέν

«Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με όσους είναι στο δρόμο, αλλά η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κενό αέρος. Είμαστε στο σημείο μηδέν» είπε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και σημείωσε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας σύγκρουσης που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα: το εξωτερικό, με τις διαφωνίες και τις παλινωδίες των εταίρων και την εσωτερική σύγκρουση, με την έλλειψη συναίνεσης και συνεννόησης για την υλοποίηση κοινών στόχων.
Τα προηγούμενα χρόνια μπερδέψαμε την ανάπτυξη με τη μεγέθυνση. Πολλά Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί, σχολεία, αλλά χωρίς ποιότητα, χωρίς αξιολόγηση…Δώσαμε μάχες. Κάποιες κερδίσαμε, κάποιες χάσαμε. Δεν έχουμε όμως το δικαίωμα να γίνουμε οι «ιδανικοί αυτόχειρες».

«Το Πολιτικό Σύστημα όπως το γνωρίσαμε έφτασε στο τέλος του. Γραμμικές εξελίξεις δεν μπορεί πια να υπάρξουν. Κόμματα και συνδικάτα που επί δεκαετίες καθόριζαν την πορεία της χώρας και των πολιτών «αποχαιρέτησαν την Αλεξάνδρεια» έτσι όπως την ήξεραν¨ επισήμανε η κ. Διαμαν τοπούλου και πρόσθεσε τα εξής:

« Η χώρα χρειάζεται νέους θεσμούς και νέο λόγο, κυβέρνηση με νέα δομή, άλλη λειτουργία και ανθρώπους να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τώρα και να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για την αλλαγή τώρα.

Και ο κλήρος έπεσε σε μας που είμαστε εδώ. Οφείλουμε, ο καθένας από όπου βρίσκεται, να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή. Αυτή η αποστολή είναι πάνω από το μέλλον και το σχεδιασμό καθενός προσωπικά. Δύο διακυβεύματα είναι πάνω από Κυβέρνηση – Βουλή – Πλατείες: Η Χώρα και η Δημοκρατία.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση και στιγμή απελπισίας για το υπουργικό συμβούλιο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου