Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει

Επειδή το ζήτημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, που προέκυψε με ευθύνη της Κυβέρνησης, είναι επείγον, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 16/6/2011.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις/τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ με την οποία υποβαθμίζεται η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο. Απόφαση που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εφαρμογής του μνημονίου και στην εκπαίδευση. Με αυτήν την απόφαση θα αναγκαστούν οι μαθητές σε υποχρεωτική μετακίνηση, γεγονός το οποίο, πέρα από τις μαθησιακές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει, αμφισβητεί και τη νομικά κατοχυρωμένη «χωροταξική κατανομή» των μαθητών στα σχολεία. Επιπλέον θα συμβάλει και στην περαιτέρω συρρίκνωση των σχολείων και στον διαχωρισμό τους.

Πιστεύουμε ότι η πολιτική των περικοπών για να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας, θα διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση. Με τη συγκεκριμένη Υ.Α. θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται στη σημερινή μνημονιακή εποχή για τις εργασιακές συνθήκες και τη μόνιμη εργασία.

Η Υ.Α. για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, ανοίγει το δρόμο και για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.

Η ενότητά του κλάδου και η αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, και τελικά το δημόσιο σχολείο, είναι οδηγός στη δράση της ομοσπονδίας μας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης και αντιπαιδαγωγικής απόφασης και να γίνει σεβαστή η επιλογή του κάθε μαθητή στη δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά).

Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να καλέσουμε τους/τις συναδέλφους να μην βαθμολογήσουν τα γραπτά των μαθημάτων ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αποφάσεις τους να οργανώσουν την αντίσταση του κλάδου, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, μαθητές).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί εξαιρετικά επείγον ζήτημα τη θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής (ΕΕΕΕΚ, Τμήματα Ένταξης ΚΕΔΔΥ, Ειδικά Σχολεία).

Αν θέλουμε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αυτά τα σχολεία, πρέπει να υπάρξουν συνθήκες εργασίας αξιοπρεπείς για τους συναδέλφους, οι οποίες θα είναι ωφέλιμες και για τα παιδιά. Σ’ αυτό θα συμβάλει η πρόβλεψη για μόνιμες και οργανικές θέσεις εργασίας στην Ειδική Αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου