Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το ΑΠΘ βοηθά φοιτητές να βρουν σπίτι

Από την Ελευθεροτυπία


Διαμερίσματα μέσω του ΑΠΘ θα μπορούν να αναζητούν οι πρωτοετείς -και όχι μόνο-φοιτητές στη Θεσσαλονίκη από αύριο, 25 Αυγούστου. 

Πρόκειται για την Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης του ΑΠΘ, που λειτουργεί στο Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ, από την οποία οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος θα μπορούν να βοηθηθούν στην αναζήτηση και εύρεση στέγης.


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν ήδη να ανοίγουν την ηλεκτρονική σελίδα http://dps.web. auth.gr, ή να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές 2310-991372, 991373, 994168, 996743 και 996771 καθώς και στο φαξ 2310-995112, όπου μπορούν να δηλώσουν τα διαμερίσματα που διαθέτουν προς ενοικίαση. Θα λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 2310-994000 και 2310-996000 για πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις περιόδους και τα δικαιολογητικά εγγραφών, ενώ θα μπορούν να αναζητήσουν διαμέρισμα και μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα παρέχει επίσης στους ενδιαφερόμενους κατάλογο με τους μεσίτες της Θεσσαλονίκης. Φέτος, για πρώτη φορά, η ιστοσελίδα θα διαθέτει και «Google Map», ώστε να μπορούν οι πρωτοετείς να βλέπουν πού ακριβώς βρίσκεται το διαμέρισμα και σε πόση απόσταση από το πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ, Ελένη Χρυσοβελίδου, από τη στιγμή της ανακοίνωσης των βάσεων, το προσωπικό του τμήματος θα ξεκινήσει την καταχώριση των αγγελιών που θα έχουν φτάσει μέχρι τότε στο τμήμα. Η καταχώριση αγγελιών θα συνεχιστεί ώς το τέλος Οκτωβρίου. Οι ιδιοκτήτες έχουν αρχίσει να επικοινωνούν από τον Μάιο με το Τμήμα Σπουδών, ενώ πέρσι, στο ζενίθ της διαδικασίας καταχώρισης, οι αγγελίες που καταχωρίστηκαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα του ΑΠΘ έφτασαν τις 2.500. Οι δε επισκέψεις στην ιστοσελίδα έφτασαν μέχρι και τις 2.500 ημερησίως.

Οπως λέει η κ. Χρυσοβελίδου, πέρσι σημειώθηκε το φαινόμενο να πέφτουν οι τιμές των ενοικίων μέχρι το τέλος της περιόδου που γίνεται η καταχώριση των αγγελιών. «Για πρώτη φορά μας έμειναν περίπου 1.000 σπίτια ξενοίκιαστα, παρά το ότι οι ιδιοκτήτες μείωναν τις τιμές. Από αυτό διαπιστώνεται ότι η πρόθεση των ιδιοκτητών φέτος είναι να μειώσουν τις τιμές». «Γκαρσονιέρα που πέρσι την έδιναν 280-300 ευρώ, φέτος έχει εναρκτήρια τιμή ενοικίου τα 220 ευρώ», τονίζει η Ε. Χρυσοβελίδου.

Στο τμήμα και στην ιστοσελίδα διατίθεται κατάλογος των μεσιτών της. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εγγραφών θα λειτουργούν, στους χώρους εγγραφών των νεοεισαγόμενων φοιτητών/τριών του ΑΠΘ, περίπτερα από τα οποία θα διατίθενται ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των φοιτητών και φοιτητριών, τη σίτιση, τη στέγαση και άλλα θέματα.

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου