Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Προσωπική επίθεση κατά της Α. Διαμαντοπούλου από τη ΔΑΠ


 Η ανακοίνωση της ΔΑΠ, έχει ως εξής:

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2011

Μετά από το διασυρμό της χώρας και τα αδιέξοδα που επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή προκειμένου να προχωρήσει και σε αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Χωρίς καμία συζήτηση και με αδίστακτη λογική, το Υπουργείο Παιδείας φέρνει εν μέσω καλοκαιριού εξοντωτικές αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μόνο και μόνο για να μπορέσει να ελέγξει τις διοικήσεις τους.

Η προσπάθεια της Υπουργού να διαλύσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθιστώντας τα σαν τις υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ όπου οι εγκάθετοι του κόμματος της έχουν μάθει να θεωρούν κτήμα τους, αποτελεί δυστυχώς μέρος της δελφινομαχίας που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της Κυβέρνησης για τη διαδοχή του σημερινού υπό προθεσμία Πρωθυπουργού.

Η  αλλαζονεία και οι κωλοτούμπες, που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζουν τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, αγνοούν τη φωνή 150,000 Ελλήνων φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίοι σ’ ένα  περιβάλλον πολιτικής απαξίωσης που δημιούργησαν οι πολιτικές της Κυβέρνησης επέλεξαν να συμμετέχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές, απαιτώντας ριζικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εδώ και τώρα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταθέσαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τον περασμένο Φεβρουάριο την «Πρόταση Παιδείας», ένα σύνολο τεκμηριωμένων θέσεων και λύσεων για όλα τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες προέκυψαν μέσα από ένα ευρύ διαδικτυακό διάλογο και αφορούν ζητήματα όπως το άσυλο, η ιδιωτική χρηματοδότηση, η ίδρυμη μη κρατικών ιδρυμάτων, η αξιολόγηση, η έρευνα κ.α. Τις προτάσεις αυτές που στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές στήριξαν 55,000  φοιτητές και σπουδαστές, η κα. Υπουργός  δεν μπήκε καν στον κόπο να τις ακούσει. Προφανώς, το ενδιαφέρον της πολιτικής της αναλώνεται περισσότερο στις επικοινωνιακές διαρροές, παρά στα ουσιαστικά ζητήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δυστυχώς όμως για όλους μας, οι προσωπικές της φιλοδοξίες και το κυνήγι για το δαχτυλίδι της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ  την οδηγούν στο να χρησιμοποιήσει ακόμα και την ανώτατη εκπαίδευση προκειμένου να προβληθεί.

Φτάνει όμως πια. Τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όμως δεν αντέχουν άλλο.

Μην παίζετε άλλα παιχνίδια με την Παιδεία.
Αρκετά κακά η Κυβέρνηση σας προκάλεσε στον τόπο.

Μη γίνεστε ακόμα περισσότερο επικίνδυνοι για το μέλλον μας.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου