Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πριν την έναρξη του ακαδ. Έτους η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ


«Περιμένω την επόμενη εβδομάδα - τις επόμενες 10 ημέρες - προτάσεις. Θα ήθελα, όμως, να κάνω σαφές ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στη Βουλή θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς».

Την παραπάνω δήλωση έκανε η υπ.παιδείας Α. Διαμντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ. Ειδικότερα η υπ.Παιδείας είπε τα εξής:  
Τα ΤΕΙ παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουν διακριτό, αναβαθμισμένο και συγκεκριμένο ρόλο. Κατατέθηκαν, σήμερα, προτάσεις και ενστάσεις. Συμφωνήσαμε την επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην τελική διαμόρφωση του κειμένου.
Μετά από ένα χρόνο διαβούλευση στις προτάσεις του Υπουργείου για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ζητήθηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα - και όχι μόνο-, χρόνος για ορισμένες παρεμβάσεις και προτάσεις στο προσχέδιο Νόμου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάθεση και την ψήφιση του Νομοσχεδίου, η κ. υπουργός απάντησε:
Περιμένω την επόμενη εβδομάδα - τις επόμενες 10 ημέρες - προτάσεις. Θα ήθελα, όμως, να κάνω σαφές ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στη Βουλή θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου