Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Eκπαιδευτικοί και τεχνικοί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών" του ΕΣΠΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών" του ΕΣΠΑ, για α) την ένταξη ατόμων στο μητρώο "διαπολιτισμικού μεσολαβητή", β) την ανάθεση έργου συγγραφής εκπαιδευτικού υλικού και γ) την ανάθεση έργου τεχνικής στήριξης.

Στο μητρώο "διαπολιτισμικού μεσολαβητή" θα συμπεριληφθούν άτομα προερχόμενα κατά κύριο λόγο από μεταναστευτικές κοινότητες, τα οποία θα αναλάβουν στις 13 περιφέρειες της χώρας να βοηθήσουν στην καλύτερη επικοινωνία των αλλοδαπών και παλιννοστούντων γονέων με το σχολείο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια ή κάποιες από τις ακόλουθες "οικογένειες" γλωσσών: αλβανικά, σλαβικά, αραβικά, ιρανικά, ινδικά και αφρικανικά. Oσον αφορά τη δεύτερη δράση του Eργου, για την ανάθεση έργου συγγραφής εκπαιδευτικού υλικού, θα απασχοληθεί ένας πτυχιούχος τμήματος ΑΕΙ, με εμπειρία στη συγγραφή εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού υλικού, για τη διαμόρφωση νέου καθώς και στη βελτίωση υφιστάμενου εκπαιδευτικού υλικού που σχετίζεται με θέματα σχέσεων σχολικής κοινότητας και αλλοδαπής οικογένειας. Το χρονικό διάστημα της πρώτης όπως και της δεύτερης δράσης του Eργου θα είναι δώδεκα μήνες, με δυνατότητα παράτασης ανάλογα με την πορεία περαίωσης του Eργου.

Τέλος, ο τεχνικός συνεργάτης με έδρα τη Ρόδο, που θα εργαστεί για την υποστήριξη σελίδων του Εργου, πρέπει να είναι πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή του εξωτερικού. Η θέση θα είναι τρίμηνης διάρκειας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 24 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22410 99130, 22410 99181.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου