Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δεσμεύσεις της υφ. Παιδείας στους καθηγητές ξένων γλωσσών

Για έξη ζητήματα δεσμεύτηκε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας . Ειδικότερα , σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενώσεων των καθηγητών (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ), η υφυπουργός δεσμεύτηκε για τα εξής:


α) Τόνισε πως δεν πρόκειται να χαθεί καμία οργανική θέση και δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απολύσεων.

β) Δεν είχε καν ενημερωθεί για τη σημερινή εγκύκλιο σχετικά με την επιλογή γλώσσας στη β και γ γυμνασίου, που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Διευθυντή Σπουδών Δ/ βάθμιας κου Μερκούρη. Επ αυτού δε γνώριζαν επίσης ούτε ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Η εγκύκλιος αυτή θα ανακληθεί, με τη δημοσίευση αύριο κιόλας, μιας διορθωτικής που θα διευκρινίζει την ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία στη Στ Δημοτικού, τη Β και τη Γ Γυμνασίου, θα ισχύει κανονικά το παρόν σύστημα.

γ) Δεν προτίθεται να ανακαλέσει τις Υπουργικές Αποφάσεις για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

δ) Είναι θετική για δημιουργία οργανικών στην πρωτοβάθμια, αλλά δεν έχει κανένα ανακοινώσιμο δεδομένο ακόμα.

ε) Σχετικά με τους συναδέλφους ΑΜΩ, διευκρίνισε πως αν, μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων της επόμενης σχολικής χρονιάς και των σχετικών αναγκών, υπάρξει ανάγκη για αναπληρωτές, δεν αποκλείεται να καλέσει. Έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να πιστωθεί ο σχετικός λογαριασμός.

στ) Οι διοριστέοι του 08 που είναι σε εκκρεμότητα θα διοριστούν , εφόσον υπάρχει ήδη το σχετικό ΦΕΚ και η δέσμευση του Υπουργείου για σταδιακή απορρόφησή τους.

-------

Επειδή όμως, τα βασικά ερωτηματικά ως προς τα νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά δεδομένα που διαμορφώνονται, δεν απαντήθηκαν , σύμφωνα με την ανακοίνωση των καθηγητών , οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και τα ΔΣ των Επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής αποφάσισαν τη συνέχιση της συλλογικής κινητοποίησής και

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

τους συναδέλφους, τους γονείς και κηδεμόνες και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στις 13.30, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου