Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΚΥΣΔΕ: Αλλους καλούν το πρωί και άλλη σύνθεση παρουσιάζεται το απόγευμα


Την παρέμβαση της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε ο Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων , επειδή σύμφωνα με την καταγγελία του «Ο Δ/ντής Εκπ/σης μετά τον ορισμό του διευρημένου Συμβουλίου από την Περιφέρεια, κάλεσε μέσω της Γραμματείας τα μέλη της 24-6-2011 ώρα 17.00 με θέμα: “Συγκρότηση”.
Το απόγευμα, κατά την προσέλευση, παρουσιάστηκε προς έκπληξη όλων: διαφορετική σύνθεση. Την έκπληξη και αμηχανία της πρώτης στιγμής, διαδέχτηκε η τοποθέτηση του Προέδρου (Δ/ντή Εκπ/σης) που αναφέρθηκε σε τυπικά και θέματα Η.Δ.»
Σε ερώτησή του κ. Σέρβα: «πώς προέκυψε αυτή η σύνθεση;».  Η απάντηση ήταν: “Η Περιφέρεια όρισε αργά το μεσημέρι καινούρια σύνθεση, δεν την έχουμε, αλλά υπάρχει στο διαδίκτυο”.

ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας
Κοινοποίηση:Σώμα Επιθεωρητών Δημοσιας Διοίκησης
ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΔΕ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ

Απίστευτα και όμως αληθινά αυτά που συμβαίνουν στην διαδικασία συγκρότησης, άλλους καλούν το πρωί και άλλη σύνθεση παρουσιάζεται το απόγευμα.
Για το ιστορικό: Ο Δ/ντής Εκπ/σης μετά τον ορισμό του διευρημένου Συμβουλίου από την Περιφέρεια, κάλεσε μέσω της Γραμματείας τα μέλη της 24-6-2011 ώρα 17.00 με θέμα: “Συγκρότηση”.
Το απόγευμα, κατά την προσέλευση, παρουσιάστηκε προς έκπληξη όλων: διαφορετική σύνθεση. Την έκπληξη και αμηχανία της πρώτης στιγμής, διαδέχτηκε η τοποθέτηση του Προέδρου (Δ/ντή Εκπ/σης) που αναφέρθηκε σε τυπικά και θέματα Η.Δ.
Σε ερώτησή μου: πώς προέκυψε αυτή η σύνθεση;  Η απάντηση ήταν: “Η Περιφέρεια όρισε αργά το μεσημέρι καινούρια σύνθεση, δεν την έχουμε, αλλά υπάρχει στο διαδίκτυο”.
Ο ένας συνάδελφος δε προς τιμήν του ανάφερε ότι: επικοινώνησε υπάλληλος της Περιφέρειας τηλεφωνικά αργά το μεσημέρι στο σπίτι του και του είπε: Επτά η ώρα να πάτε στο Συμβούλιο, έχετε επιλεχθεί (παρακάμποτοντας την Δ/νση και την Γραμματεία).
Στην πορεία της συζήτησης έλαβα τον λόγο και έθεσα θέμα νομιμότητας της σύνθεσης για τους παρακάτω λόγους:
Σύμφωνα με την νομοθεσία Ν. 3848/2010, 3839/2010, 3966/2011, Π.Δ. 1/2003 την 259/2/6-6-2004 Γνωμάτευση του Ν.Σ.Κ., την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος της Περιφέρειας:
α) Στον ορισμό των μελών δεν αναφέρεται ποιοι αντικαθιστούν τα μέλη του Τακτικού ΠΥΣΔΕ σε κώλυμα αυτών, ποια είναι τα επιπλέον μέλη (Α΄ Σύμβουλος, Β΄ Εκπαιδευτικός με βαθμό Α΄) διότι πολλοί εξ αυτών σύμφωνα με τον Νόμο δεν μπορούν να είναι στην μία ή στην άλλη περίπτωση (βλέπε ορισμούς από άλλες Περιφέρειες)
β) δεν τηρήθηκε η ποσόστωση, 1/3 των μελών να είναι γυναίκες και οι αναπληρωματικοί τους
γ) σύμφωνα με την Προκήρυξη τα μέλη έπρεπε σε καταλυτική ημερομηνία να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, Βεβαίωση Υπολογισμού Διοικητικής Εμπειρίας, Υπεύθυνη Δήλωση και έχτρα τίτλο σπουδών στην Διοίκηση, αν υπάρχουν, μέσω των Γραφείων Εκπ/σης  για να επιλεγούν οι έχοντες τα περισσότερα προσόντα. Πράγμα που δεν έγινε από πολλά μέλη,αυτό φαίνεται από τα πρωτόκολλα των Υπηρεσιών.Πώς γνωρίζει άραγε η περιφέρεια ποιός έχει τα τυπικά προσόντα ,από σημειώματα …
Ο Πρόεδρος, μετά από αυτά, οφείλει να διαβιβιβάσει τα Πρακτικά στην Περιφερειακή Διοίκηση και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.
Μας κάνει εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου το όλο θέμα επιλέγοντας χωρίς να κρατά τους τύπους, ούτε τον Νόμο  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ εκθέτοντας και τους ιδίους ενδιαφερόμενους που ενδεχομένως να είναι οι καλύτεροι. Παρακαλούμε δε την Υπουργό που ευαγγελίζεται την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ να παρέμβει.
Προς ενημέρωση της Εκπ/κής Κοινότητας.

Με τιμή
Ζέρβας Ευάγγελος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου