Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην τηλεπισκόπηση στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ.

Το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και GIS (http://labrsgis.web.auth.gr ) της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ, δέχεται αιτήσεις για έναν υποψήφιο διδάκτορα στη θεματική περιοχή "τηλεπισκόπηση εδαφοϋδατικών πόρων". Η έρευνα θα εστιάσει στην εκτίμηση ποσοτικών παραμέτρων (εξατμισοδιαπνοή, εδαφική υγρασία, δείκτης φυλλικής επιφάνειας) με τη χρήση δορυφορικών εικόνων, στα πλαίσια του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος "MyWater: Συγχώνευση υδρολογικών μοντέλων και τηλεπισκόπησης για παροχή αξιόπιστων υδατικών πληροφοριών" (http://mywater-fp7.eu )

Αναζητούμε υποψήφιους με μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών στην γεωπληροφορική, γεωγραφία, περιβαλλοντική τηλεπισκόπηση, οικολογία τοπίου ή άλλες σχετικές εξειδικεύσεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ένα δυνατό υπόβαθρο στην ποσοτική τηλεπισκόπηση (quantitative remote sensing), εκτενή εμπειρία στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, και κατά προτίμηση πτυχίο φυσικής, μιας γεωεπιστήμης ή σχολής με εφαρμοσμένη υδραυλική. Επίσης, θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην απογραφή φυσικών πόρων και στις αλληλεπιδράσεις εδάφους-νερού-ατμόσφαιρας. Εμπειρία σε προγραμματισμό με macro language θα θεωρηθεί πλεονέκτημα. Απαραίτητα προσόντα: άριστος χειρισμός της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας (προφορικά και γραπτά), καλή ικανότητα επικοινωνίας, και προθυμία να ενσωματωθεί στο ερευνητικό περιβάλλον του Εργαστηρίου. Στα καθήκοντα της θέσης περιλαμβάνονται επίσης: διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων, σύνταξη ερευνητικών προτάσεων και συμμετοχή σε άλλες δραστηριότητες του Εργαστηρίου.

Προσφέρουμε συνεργασία με μια απαιτητική διεπιστημονική ομάδα που διευθύνεται από κορυφαίους επιστήμονες, ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου στη Θέρμη (Google Maps placemark), οργανωμένη τεχνική υποδομή (εξοπλισμός και λογισμικό), και χρηματοδότηση μερικής απασχόλησης από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα FP7, το οποίο θα παρέχει επίσης και τα δεδομένα για την διδακτορική έρευνα. Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι έως 30 μήνες.

Η αίτηση αποτελείται από βιογραφικό σημείωμα, μια επιστολή που εξηγεί τα κίνητρά σας, και στοιχεία επικοινωνίας προηγούμενων εργοδοτών ή καθηγητών για συστάσεις. Αιτήσεις γίνονται δεκτές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Δρ Θωμάς Αλεξανδρίδης: thalex@agro.auth.gr) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 ή μέχρι να συμπληρωθεί η θέση. Η επιλεγμένη αίτηση που θα συγκεντρώνει τα προβλεπόμενα προσόντα θα αποσταλεί στη Γραμματεία της Σχολής για έναρξη της νόμιμης διαδικασίας εγγραφής.

Υπεύθυνος: Ν. Συλλαίος, ομ. καθ.
Πληροφορίες: Θωμάς Αλεξανδρίδης
τηλ. 2310 991757
e-mail: thalex@agro.auth.gr
URL: http://labrsgis.web.auth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου