Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η αποχή νίκησε ξανά στους φοιτητές

Σε υποτονικό κλίµα, µε µειωµένη συµµετοχή αλλά µε τα κλασικά τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων και τις πολύχρωµες αφίσες στις... θέσεις τους, έγιναν χθες οι φοιτητικές εκλογές.



Τα συνθήµατα πάντως, παρά τη νίκη της... αποχής που είχε διαφανεί και χθες (όπως και τα προηγούµενα χρόνια) από νωρίς, δεν υστερούσαν σε πρωτοτυπία από εκείνα άλλων καιρών.



«Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις κεφάλι» αναγράφεται στις δεκάδες αφίσες της φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα που έχουν τοιχοκολληθεί στην είσοδο του κτιρίου της Νοµικής Αθηνών. Λίγα µέτρα πιο µακριά, η ΠΑΣΠ θέτει – µέσω της αφίσας της – τη ρητορική ερώτηση: «Πώς θα σµιλέψουµε τον κόσµο των ονείρων µας;».

Οι φοιτητές που προσέρχονταν στο κτίριο για να ψηφίσουν ήταν λίγοι. «Είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση µε πέρυσι» λέει ο Αλέξανδρος Χαραλαµπόπουλος, δευτεροετής στο Οικονοµικό της Νοµικής και µέλος της ΠΑΣΠ, εκτιµώντας πως ο βροχερός καιρός και η γενικότερη πολιτική κατάσταση οδήγησαν τους φοιτητές στην αποχή. «Με όλα όσα συµβαίνουν, το τελευταίο πράγµα που ενδιαφέρει έναν νέο είναι ποιο χρώµα θα επικρατήσει στις φοιτητικές εκλογές» τονίζει. Από τα στοιχεία που θύµιζαν τις εκλογές των προηγούµενων χρόνων ήταν η µουσική υπόκρουση. Στα decks βρισκόταν η ∆ΑΠ, µέλη της οποίας επιµελούνταν χθες τη µουσική στο κτίριο της Νοµικής. Φέτος το πρόγραµµα δεν είχε Καλοµοίρα αλλά «δυνατά µπιτάκια», προκαλώντας την αίσθηση στους παρευρισκόµενους πως βρίσκονταν σε κάποιο µαγαζί της παραλιακής και όχι σε πανεπιστήµιο.

Παρόµοια ήταν η κατάσταση και στο Πάντειο Πανεπιστήµιο, όπου το µόνο που θύµιζε τη «λάµψη» των προηγούµενων χρόνων ήταν οι αφίσες «Μύκονος 2011 µόνο µε 135 ευρώ». Οι διάδροµοι ήταν σχεδόν άδειοι και οι περισσότεροι φοιτητές που κυκλοφορούσαν στο κτίριο είχαν συγκεντρωθεί στα τραπεζάκια των παρατάξεων. «Οι περισσότεροι ήρθαν το πρωί, είτε σερί από ξενύχτι είτε γιατί ανήκουµε σε ένα τµήµα σχετικό µε την πολιτική» παρατηρεί η ∆έσποινα ∆ούρου, πρωτοετής στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Ιστορίας και µέλος της ∆ΑΠ.

Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίαζε το Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές που κατέφθαναν εκεί ήταν περισσότεροι, όµως τα βλέµµατα όλων κέρδιζαν δύο αυτοσχέδιες ψησταριές. «Σουβλάκι 1 ευρώ, µπίρα 0,80 ευρώ» ενηµέρωνε χάρτινη πινακίδα και οι πιο κουρασµένοι του εκλογικού στίβου έσπευδαν να αγοράσουν. 



Τα Νέα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου