Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για το μηχανογραφικό και την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ)

Δελτίο τύπου σχετικά με την σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για το μηχανογραφικό και την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) εξέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δελτίο Τύπου


Σε όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων ο υπεύθυνος Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσπάθησε να αντικαταστήσει την παντελή έλλειψη πολιτικής, τόσο κατά τη θητεία του, ως Υπουργού, όσο και τώρα, με συνεχείς ανακοινώσεις που έχουν στόχο να προκαλέσουν ανησυχίες στους υποψήφιους.



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέφυγε μέχρι σήμερα να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές γιατί πιστεύει ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων. 

Άλλωστε στις ανακοινώσεις αυτές δεν έδωσε κανείς σημασία, ούτε καν τα Μέσα Ενημέρωσης

Όμως, αυτή τη φορά, κατάφερε και ο ίδιος να ξεπεράσει τον εαυτό του σε προχειρότητα, ισχυριζόμενος ότι στο μηχανογραφικό δελτίο υπάρχει σχολή που έχει καταργηθεί.

Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ΕΠΑΘ στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2011.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ποτέ αναφορά στην ΕΠΑΘ -ούτε την εποχή που ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ήταν Υπουργός Παιδείας- στα μηχανογραφικά των Πανελλήνιων Εξετάσεων, δεδομένου ότι η εισαγωγή των ενδιαφερομένων υποψηφίων σε αυτή δεν απαιτούσε συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η ΕΠΑΘ με πρόσφατο νόμο καταργείται την 31/08/2013 (για να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους οι εν ενεργεία φοιτητές). Παράλληλα, δεν εισάγονται από φέτος νέοι φοιτητές, ενώ έχουν ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε από εδώ και πέρα να προσφέρονται σπουδές ανώτατου επιπέδου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λόγω της κατάργησης της ανωτέρω σχολής, ήδη με την από 08/06/11 απόφαση περί «Καθορισμού αριθμού εισακτέων σπουδαστών στα Τμήματα και τις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012» του Υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου, προβλέπεται αυξημένος αριθμός (κατά 20θέσεις) για τους υποψηφίους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το Γραφείο Τύπου

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου