Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Με ποιους θα διαβουλευτεί το υπ. Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι?

Με ποιους θα διαβουλευτεί (το υπ. Παιδείας ) όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η Εκπαιδευτική Κοινότητα απούσα διερωτάται η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την δήλωση της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου ότι μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως εξής::


Τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες η Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει την Ακαδημαϊκή κοινότητα ότι θα καταθέσει «άμεσα» για ψήφιση νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια είχε θέσει έχουν ανατραπεί. Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα τέλμα γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που πολιτεύεται επί ενάμιση τώρα χρόνο.

Την περασμένη Παρασκευή η κα Υπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με ποιους, όμως, θα διαβουλευτεί όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η Εκπαιδευτική Κοινότητα απούσα;

Αν αυτό δεν είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Αν δεν πρόκειται για εμπαιγμό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και προσχηματικό διάλογο, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ακολουθούμενη πολιτική της κας Υπουργού;

Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης έρχεται με τη σειρά της να εφαρμοστεί και στον ευαίσθητο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Υπουργό Παιδείας αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για τη χώρα χρονική στιγμή, όπως και η ίδια επισημαίνει, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να ενημερώσει, επιτέλους, υπεύθυνα την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για τις πραγματικές της προθέσεις. Να ενσκήψει στα πραγματικά, επείγοντα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπου το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν αδυναμία λειτουργίας, και να αφήσει τις «μεγαλόπνοες» και νεφελώδεις ιδέες της, οι οποίες -πολύ φοβόμαστε- ότι μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα λύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου