Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Λουκέτο βάζουν και τα ΤΕΙ


Από το Βήμα

Λουκέτο από Σεπτέμβρη και κινητοποιήσεις προανήγγειλαν, σε Σύνοδό τους, και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ, που απορρίπτουν τον Νόμο Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας των πανεπιστημιακών έκαναν μια τελευταία έκκληση προς την κυβέρνηση «να σταματήσουν εδώ», όπως είπαν χαρακτηριστικά.


Η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου - πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών - ζήτησε χρόνο, είπε ότι «χρειάζονται αλλαγές, αλλά όχι αυτές» και τόνισε ότι διάλογος δεν έγινε ποτέ με το υπουργείο.

Το νομοσχέδιο ζητάει εφαρμογή πραγμάτων, χωρίς να τα έχει σχεδιάσει καν, είπε η κυρία Καραμαλέγκου, και τόνισε ότι η εφαρμογή του είναι αδύνατη. «Δεν μπορούμε να ξεθεμελιώσουμε χωρίς να έχουμε καν βρει τρόπο να εφαρμόσουμε νέο σύστημα», παρατήρησε.

«Θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση, δεν μπορώ να προβλέψω την έκτασή της τον Σεπτέμβριο», προειδοποίησε η κυρία Καραμαλέγκου. «Είναι η φιλοσοφία του νέου Νόμου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», τόνισε.

«Ο νόμος αυτός πρέπει να αποσυρθεί, δεν διαπραγματευόμαστε από το περιεχόμενο του τίποτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Τριμπέρης, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών. «Οι "περαστικοί" δεν μας πτοούν...», σχολίασε.

«Κανείς δεν θα μας επιβάλει να παραβούμε τον όρκο μας. Η κυρία Διαμαντοπούλου αύριο μπορεί να πάει σπίτι της, να ιδιωτεύσει ή να χτίζει πολυκατοικίες. Εμείς θα είμαστε εδώ. Δεν πρόκειται για κανένα περαστικό να αθετήσουμε τον όρκο μας στην ελληνική κοινωνία ως πανεπιστημιακοί», επέμεινε ο κ. Τριμπέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου