Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Με καλό «μάτι» βλέπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ τις αλλαγές στα ΑΕΙ , αλλά θέτουν και ερωτηματικά

Με καλό «μάτι» είδαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ τις αλλαγές για τα ΑΕΙ που προβλέπει το σχέδιο νόμου , τις οποίες τους τις ανέλυσε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση τους που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του υπουργείου, ο Ειδικός Γρμματέας Βασίλης Παπάζογλου.

Σύμφωνα με αυτά που ανέλυσε ο κ. Παπάζογλου υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και ορισμένα ερωτηματικά. Μεταξύ των θετικών σημείων των αλλαγών, είναι ότι :

1. Τα ΤΕΙ είναι αρμοδια και υπεύθυνα να οργανώνουν προγράμμτα Σπουδών και Ερευνα πρώτου και δεύτερου κύκλου (μεταπτυχιακά) , με αποφάσει των δικών τους οργάνων.

2. Το γεγονός ότι τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού των ΤΕΙ θα μπορούν να επιβλέπουν και διδακτορική διατριβή .

3. Διαχείριση των οικονομικών με βάση τον ιδρυματικό σχεδιασμό

Τα ερωτηματικά που τίθενται, είναι :

1. Ποιος ποιος έχει την ευθύνη να αποφασίζει εάν ένα προγραμμα είναι τριετές? Τα ΤΕΙ θεωρούν ότι θα πρεπει να καθορίζουν τα ίδια τον χρόνο.

2. Εάν το υπ. Παιδείας στον τομέα της Ερευνα θα τολμήσει να οδηγήσει την ανώτατη εκπαίδευση στα ευρωπαϊκά πρότυπα , ξεπερνώντας τις όποιες αντιρρήσεις από συμφέροντα και ομάδες.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση τους το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή , προκειμένου να πάρουν επίσημη θέση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου το οποίο θα τους το στείλει απόψε το υπ. Παιδείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου