Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ: Οι περικοπές δυναμιτίζουν το έργο της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου


ΠΟΣΔΕΠ 

Με την από 24 Ιουλίου 2011 επιστολή τους, οι δύο ομοσπονδίες της ανώτατης εκπαίδευσης και η ΕΕΕ παρουσίασαν διεξοδικά  την πορεία της συνεχούς μισθολογικής απίσχνανσης την οποία υφίστανται τα μέλη ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και οι Ερευνητές τα τελευταία χρόνια (http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&Itemid=126).  Και ενώ :
  • η υπουργός  ΠΔΒΜΘ  προωθεί το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με κύριο επιχείρημα την ενίσχυση της Αριστείας και την αναρρίχηση των ΑΕΙ και των ΕΚ στις πρώτες θέσεις των εκπαιδευτικών και ερευνητικών  επιδόσεων παγκοσμίως και, επιπλέον,
  • εκκρεμεί συνάντηση των ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της ΕΕΕ με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και ΠΔΒΜΘ προκειμένου να συζητηθούν τα μισθολογικά των μελών ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και των Ερευνητών,

η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε όλες τις σημερινές εφημερίδες, προωθεί προς ψήφιση τροπολογία με την οποία περικόπτει κατά 20% και 25% αντίστοιχα τα ερευνητικά επιδόματα των μελών ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων, δυναμιτίζοντας έτσι η ίδια το έργο του μέλους της και υπουργού ΠΔΒΜΘ .

Η ακαδημαϊκή/ερευνητική κοινότητα συμβάλλει αγόγγυστα στην κοινή εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας, έχοντας κατανόηση των δυσκολιών. Όμως, απαιτεί την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων περικοπών, διότι αυτές υπερβαίνουν κατά πολύ κάθε έννοια δίκαιης και αναλογικής συμβολής της στις περικοπές των αποδοχών στο δημόσιο τομέα.
Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη λογική των οριζόντιων περικοπών και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο για το μισθολόγιο με βάση την αμοιβή της γνώσης, της ικανότητας, της παραγωγής, του επιπέδου ειδίκευσης, της θέσης ευθύνης.
Τέλος, επαναφέρουμε το αίτημα για άμεση συνάντηση των Ομοσπονδιών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ώστε να τεθεί όλο το φάσμα των σημαντικών ζητημάτων στο χρόνιο μισθολογικό πρόβλημα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών.

Ο Πρόεδρος  ΠΟΣΔΕΠ

Ο Πρόεδρος ΟΣΕΠ/ΤΕΙ

Ο Πρόεδρος   ΕΕΕ



Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Γιάννης Τσάκνης
Δημήτρης Λουκάς
Καθηγητής Ε.Μ.Π
Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Κύριος Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου