Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τι αλλάζει για τις Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Προσχεδίου Νόμου του υπ. Παιδείας:

Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού του ιδρύματος

Α. Ειδικό Εκπαιδευτικό και Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Ε.Ε.Π.):

1. Τα μέλη της κατηγορίας αυτού του προσωπικού επιτελούν ειδικό ή και εργαστηριακό – εφαρμοσμένο διδακτικό έργο στα Α.Ε.Ι. Σε μέλη Ε.Ε.Ε.Π., κατόχους διδακτορικού διπλώματος, μπορεί να ανατίθεται αυτοδύναμο διδακτικό έργο.

2. Οι θέσεις του προσωπικού αυτού ανήκουν στο ίδρυμα και κατανέμονται από τον πρύτανη στις σχολές ύστερα από εισήγηση του ή των κοσμητόρων.

3. Τυπικά προσόντα για τον διορισμό σε θέσεις αυτής της κατηγορίας προσωπικού Α.Ε.Ι. είναι πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., σχετικού με το προς διδασκαλία αντικείμενο και συναφής μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

Β. Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό (Ε.Τ.Π.):

1. Τα μέλη του προσωπικού αυτού παρέχουν έργο υποδομής στην εν γένει λειτουργία των Α.Ε.Ι., προσφέροντας εξειδικευμένες τεχνικές εργαστηριακές υπηρεσίες για την αρτιότερη εκτέλεση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου τους.

2. Οι θέσεις του προσωπικού αυτού ανήκουν στο ίδρυμα και κατανέμονται από τον πρύτανη στις σχολές μετά από εισήγηση του ή των κοσμητόρων.

3. Τυπικά προσόντα για τον διορισμό σε θέσεις Ε.Τ.Π., ανάλογα με τη θέση που προκηρύσσεται, είναι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (κλάδου ΠΕ, ΤΕ), απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κλάδου ΔΕ) και απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (κλάδου Υ.Ε.). Τα ειδικότερα προσόντα καθορίζονται με την προκήρυξη της θέσης.

4. Ο διορισμός σε θέσεις των κατηγοριών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) γίνεται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με προκήρυξη των θέσεων και επιλογή των υποψηφίων από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από δύο καθηγητές και ένα μέλος Ε.Ε.Ε.Π. ή Ε.Τ.Π., κατά περίπτωση, της ειδικότητας που απαιτείται για την προκηρυχθείσα θέση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για προκήρυξη των θέσεων αυτών, καθώς και τα ειδικότερα όργανα και η διαδικασία επιλογής του ανωτέρω προσωπικού ρυθμίζονται από τον Οργανισμό του ιδρύματος.

5. Ο διορισμός σε θέσεις προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών γίνεται με πράξη του πρύτανη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στον Οργανισμό του ιδρύματος.

6. Με π.δ. που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθορίζονται η βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση και εξέλιξη των μελών Ε.Ε.Ε.Π. και Ε.Τ.Π. Με όμοιο διάταγμα καθορίζονται τα σχετικά με τη μονιμοποίηση και τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου