Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΕΙ: Απερρίφθη η πρόταση να κληθούν εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων στη Βουλή

Τη συνολική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μ εξαίρεση το ΛΑΟΣ (Μέω τους Α.Γεωργιάδη εκφράσθηκε η επιθυμία να ψηφίσει το νομοσχέδιο) συνάντησε το Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, στη συζήτηση στην στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε πρόταση από Τάσο Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Ζ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής να κληθούν οι εκπρόσωποι όλων των φοιτητικών παρατάξεων .


Πλην της υποστήριξης που είχε η πρόταση από τον εισηγητή του ΚΚΕ, απορρίφθηκε από τους εισηγητές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι αντιπρότειναν… να συγκληθεί η ΕΦΕΕ (σ.σ. που δεν υφίσταται ως όργανο εδώ και 22 χρόνια) προκειμένου να αποστείλει ΕΝΑΝ φοιτητή που θα τοποθετηθεί στην Επιτροπή της Βουλής εκ μέρους όλων των φοιτητών.

Η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτεσυης είπε: «Αν θέλουμε να κάνουμε ριζική τομή στην εκπαίδευση δεν θα μπουν κόκκινες γραμμές» και σημείωσε:«ήρθε η στιγμή για αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που δεν είναι εύκολη»

Η υπ.Παιδείας στις επισημάνσεις των Βουλευτών της Ν.Δ., του ΚΚΕ) και του ΣΥΡΙΖΑ ότι νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή εν μέσω καλοκαιριού και ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας είπε ότι ο διάλογος έχει γίνει με τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον περσινό Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου