Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Κάτω από 1000 οι μόνιμοι διορισμού δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών

Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Αιρετού Δημήτρη Μπράτη, συνολικά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι κάτω από 1000. Ειδικότερα ο κ. Μπράτης μας ενημερώενει τα εξής:

Αναμένεται αυτές τις μέρες η έκδοση της εγκυκλίου για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. του σχολ. Έτους 2011-12. Πρώτα θα εκδοθεί, ίσως και σήμερα, η εγκύκλιος για τις ειδικές κατηγορίες (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 του ν. 3848 /2010 ΦΕΚ 71 Α΄) και θα ακολουθήσει η εγκύκλιος διορισμών Π.Ε. και Δ.Ε. 2011-2012. Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, συνολικά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι κάτω από 1000.

Είναι προφανές ότι η εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο, ίσως, θύμα των περικοπών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας που ψήφισε η κυβέρνηση.

Σε προηγούμενο ενημερωτικό μου, είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι οι ελάχιστες μεταθέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη δραστική μείωση των μόνιμων διορισμών, αφού δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε περιοχές όπου δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάσκαλοι μπορούν να διοριστούν, φέτος, μόνο στις περιοχές: Λακωνίας, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Β’ Χίου και Κέρκυρας (Ενημερωτικό Δελτίο 9/5/2011).

Με δεδομένο ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται (πέρσι συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 11.000 Π.Ε. και Δ.Ε.) είναι φανερό ότι χιλιάδες οργανικές θέσεις θα παραμείνουν κενές και θα καλυφθούν ;;; με προσλήψεις αναπληρωτών, αν και εκεί δεν υπάρξουν περικοπές.

Η δραστική μείωση των προσλήψεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού χιλιάδες θα είναι τα κενά στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν ΤΩΡΑ να συνειδητοποιήσουν το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στα σχολεία και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για τον αριθμό των προσλήψεων.

ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ δεν μπορεί να είναι, σε καμιά περίπτωση, ούτε κατά έναν λιγότεροι από τις κενές οργανικές θέσεις και οι προσλήψεις των αναπληρωτών τόσες όσες χρειάζονται για να καλυφθούν ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου