Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία''

Πριν από λίγες ημέρες, ο ιστορικός κ. Κολιόπουλος παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το νέο βιβλίο Ιστορίας της Εκτης Δημοτικού και ανέμενε τυπικά την έγκρισή του για να διανεμηθεί τη νέα χρονιά στα δημοτικά σχολεία.
Έκπληκτος, όμως, ο συγγραφεύς ενημερώθηκε από στελέχη του υπουργείου ότι το βιβλίο δεν εγκρίνεται!
Η... κοσμοπολίτισσα υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου δεν ενέκρινε την αντικατάσταση της λέξης «συνωστισμός» με τη φράση «ξεριζωμός των Ελλήνων της Μικρασίας» και η κυκλοφορία του πάγωσε.
Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκρατία"

Η απάντηση του Υπουργείου:


16/07/2011

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», με τίτλο: «Και για την Άννα στη Σμύρνη έγινε “συνωστισμός” και όχι ξεριζωμός»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από συγκεκριμένο Μέσο ανακύπτει τώρα, εν μέσω εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού.
Εδώ και μήνες το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τη δρομολόγηση νέων προγραμμάτων σπουδών, που σύντομα θα είναι έτοιμα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πιλοτικά σε 160 σχολεία από το Σεπτέμβριο. Η ριζική αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών θα οδηγήσει και σε νέο εκπαιδευτικό υλικό.

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού να μην αντικατασταθεί από τη νέα σχολική χρονιά, έως ότου οριστικοποιηθούν οι αλλαγές. Το υπάρχον βιβλίο Ιστορίας διδάσκεται στα σχολεία- χωρίς κανένα πρόβλημα - για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δεν είναι κατανοητό από πού προέκυψε η ανάγκη να αλλάξει την παρούσα χρονική στιγμή το συγκεκριμένο βιβλίο Ιστορίας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου