Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

1,5 εκατομμύριο ευρώ για τις υπερωρίες των συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας


Σοβαρές καταγγελίες κάνει το μέλος του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων του υπ. Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) Σάββας Φωτιάδης , με επιστολή στην Αννα Διαμαντοπούλου  ότι:


Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για να καταγγείλω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, τόσο από την τραγική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού όσο και από την αβεβαιότητα που αφορά στην επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μας, αναδιάρθρωση που εκτός της λογιστικής εγγραφής δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό.

Για την τραγική έλλειψη προσωπικού νομίζω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω διότι αποτελεί απότοκο της πολιτικής σας απόφασης να αποσπάσετε πέρυσι 2-4 εκπαιδευτικούς στις Διευθύνσεις και 2-3  εκπαιδευτικούς στα Γραφεία  Εκπαίδευσης, την στιγμή μάλιστα που υπήρχε ο μικρότερος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων από όλες τις χρονιές (μηδενικές προσλήψεις για χρόνια – δεκάδες συνταξιοδοτήσεις).
Βέβαια οι υπηρεσίες μας δεν έμειναν χωρίς υπαλλήλους όπως αρχικά φαινόταν, διότι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης φρόντισαν να γεμίσουν τις Διευθύνσεις τους και μόνο (αδιαφορώντας για τα Γραφεία) με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, για να κάνουν και αυτοί κάποια <<εξυπηρέτηση>> με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Δυστυχώς όμως οι εκπαιδευτικοί αυτοί πήραν το δρόμο για τις παραλίες στις 22 Ιουνίου και έτσι μείναμε πάλι μεταξύ μας, όπως και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, για να διεκπεραιώσουμε το τεράστιο όγκο εργασίας που έχουμε επωμισθεί την περίοδο αυτή εξαιτίας και της καθυστέρησης (που εκπορεύεται από το Υπουργείο) των διαδικασιών των αποσπάσεων, τοποθετήσεων, προσλήψεων αναπληρωτών, επιλογών Διευθυντών κ.ά.

Κα Υπουργέ,

Υπάρχουν σήμερα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που λειτουργούν με 5-6  υπαλλήλους και  Γραφεία που λειτουργούν με  2–3  υπαλλήλους  και σίγουρα αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο για την υπηρεσία, όσο και για τους υπαλλήλους της.
Επειδή είπατε σε ομιλία σας στη Βουλή ότι την περίοδο αυτή απαιτείται από όλους μας η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, σας γνωρίζουμε ότι την προσπάθεια  αυτή την καταβάλλουμε εμείς οι διοικητικοί υπάλληλοι, εμείς οι χειρότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι όλου του Δημοσίου εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς βέβαια να μας έχει  αναγνωρισθεί αυτό από καμία πολιτική ηγεσία και ούτε βέβαια και από τη δική σας.

Την ίδια στιγμή διαβάζοντας την απόφαση σας με Αρ. Πρωτ.:32534/Η/18-03-2011 (ΑΔΑ: 4 Α1Σ9-Η7) που προκαλεί δαπάνη 1.453.200,00 ευρώ για το έτος 2011 και που αφορά  στην υπερωριακή απασχόληση (45 ωρών) των υπαλλήλων, μετακλητών, αποσπασμένων, ειδικών συμβούλων – συνεργατών και ειδικών επιστημόνων  στα Πολιτικά Γραφεία σας στο Υπουργείο ( Υπουργού, Αναπληρώτριας, Υφυπουργών, Γενικού Γραμματέα και Ειδικών Γραμματέων ), διαπιστώνουμε ότι απασχολείτε 130 άτομα χωρίς να υπολογίσουμε τους 27 αστυνομικούς και  οδηγούς που είναι επίσης στην ίδια απόφαση.

Επίσης διαβάζοντας την απόφαση σας με Αρ. Πρωτοκ.: 32533/Η/18-03-2011 (ΑΔΑ: 4 ΑΓΒ9-ΦΣ) που προκαλεί δαπάνη 15.500,00 ευρώ ανά μήνα και που αφορά στην υπερωριακή απασχόληση (μέχρι 40 ωρών- για κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών) των υπαλλήλων της Κ.Υ. που υπηρετούν με διάθεση στα Πολιτικά Γραφεία σας στο Υπουργείο, διαπιστώνουμε ότι απασχολείτε άλλα 65 άτομα.

Άρα κα Υπουργέ θα ήταν εύλογο αίτημα μας  να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης και οι συνάδελφοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών που σας ανέφερα παραπάνω, διότι η υπηρεσιακή μας καθημερινότητα έχει από μόνη της τα χαρακτηριστικά της έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, ανάγκης που μας οδηγεί να εργαζόμαστε όχι μόνο υπερωριακά αλλά και σε βάρος της προσωπικής μας υγείας και του οικογενειακού μας προγραμματισμού και βέβαια σε υποδομές που απέχουν μακράν από αυτές του Υπουργείου.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι είμαστε υπέρ των αλλαγών και των τομών που πρέπει να γίνουν στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης αρκεί αυτές να είναι προϊόν διαλόγου με τα θεσμοθετημένα όργανα μας, να επιδιώκουν την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, να βελτιώνουν το υφιστάμενο καθεστώς και να διασφαλίζουν την διοικητική διαδικασία ως αναπόσπαστο κομμάτι της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.
Αντί αυτού βλέπουμε την απαξίωση των συνδικαλιστικών μας οργάνων ως προς το διάλογο, ένα νεφελώδες σχέδιο για τις προτεινόμενες δομές και τους φορείς υλοποίησης τους και  μια υστερική διάθεση εφαρμογής τετελεσμένων αποφάσεων εντός του θέρους που θα προκαλέσει ένα απέραντο υπηρεσιακό χάος.

Κα Υπουργέ
Παρακαλώ να εξετάσετε όλα τα παραπάνω και να δώσετε τις λύσεις που πρέπει.

Μετά τιμής

Φωτιάδης  Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου