Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανάπτυξη κι Αξιοποίηση της Ψηφιακής Καρτέλας Σχολικής Μονάδας

Το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και με τη συγχρηματόδοτηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ξεκινά την υλοποίηση έργου για την αποτύπωση των δεδομένων της σχολικής ζωής και την εξαγωγή δεικτών, τάσεων και συμπερασμάτων για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.



Στο πλαίσιο του έργου θα σχεδιασθεί και θα αναπτυχθεί η «καρτέλα της σχολικής μονάδας», δηλαδή μία κάρτα που θα αποτυπώνει το μαθητικό δυναμικό κάθε σχολείου, τις τάξεις που λειτουργούν, το εκπαιδευτικό προσωπικό, την κτηριακή υποδομή και τον εξοπλισμό του καθώς και τα τυχόν κενά ή πλεονάσματα της μονάδας. Η αποτύπωση των στοιχείων θα γίνεται από τις ίδιες τις σχολικές μονάδες ενώ χρήστες της εφαρμογής θα είναι οι διοικήσεις της εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης τους καθώς και η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.

Παράλληλα θα αναπτυχθούν προηγμένες τεχνικές αξιοποίησης των δεδομένων αυτών, όπως για παράδειγμα η έγκαιρη πρόβλεψη των κενών που προκύπτουν στα σχολεία, η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού, η αναγνώριση διαφορετικής αξιοποίησης των διαθέσιμων χώρων και υλικών καθώς και η μελέτη ευρύτερων αλλά κρίσιμων εκπαιδευτικών θεμάτων όπως είναι το φαινόμενο της σχολικής διαρροής.

Τελικός στόχος είναι να δημιουργηθούν – βάσει μετρήσιμων εκπαιδευτικών δεικτών – αξιόπιστα μοντέλα πρόβλεψης, που θα υποστηρίξουν περαιτέρω τον ορθολογικό σχεδιασμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Με βάση τα παραπάνω, δημοσιεύθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Πρόσκληση με τίτλο: «Ανάπτυξη κι Αξιοποίηση της Ψηφιακής Καρτέλας Σχολικής Μονάδας».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου