Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πιάστηκαν 4 μαθητές με κινητά και δύο μαθήτριες με σκονάκια οι οποίες αρνήθηκαν σωματικό έλεγχο

Οι «κόπτες» και εντοπιστές κινητών που στήθηκαν σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα της χώρας έπιασαν στη «φάκα» τέσσερις μαθητές σε Αθήνα και Κρήτη , των οποίων μηδενίστηκαν τα γραπτά.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στο Γαλάτσι την Τετάρτη στο μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Αρχές Οικονομίας , όπου περιέργως δεν εντοπίστηκε από το σύστημα ,αλλά από επιτηρητή

Συγκεκριμένα ενώ είχαν ξεκινήσει οι εξετάσεις στις 10:04 το πρωί, ο μαθητής ζήτησε να πάει τουαλέτα . Όμως επιτηρητής διαπίστωσε ότι κάτι φουσκώνει στο παντελόνι στου υποψηφίου . Αμέσως αφού ο υποψήφιος πήγε στην τουαλέτα , ο επιτηρητής του ζήτησε να τον ακολουθήσει στρο γραφείο του του Διευθυντή. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο υποψήφιος είχε κρυμμένο στην κάλτσα του κινητό , το οποίο περιείχε ένα sms με απαντήσεις σε ένα θέμα το οποίο απαιτούσε με μονολεκτικές απαντήσει Σωστό- Λάθος.

Ακολούθησε ενημέρωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσο Σαββαίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Περιφερεικό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γιάννη Κουμέντο΄. Ο κ. Κουμέντος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.

Αποφασίστηκε να ανατεθεί η υπόθεση στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πρωτες πληροφορίες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν διασταυρωθεί το sms προέρχεται από Φροντιστήριο.

Πιάστηκαν δύο μαθήτριες με σκονάκια.

Με τα κλασικά σκονάκια πήγαν στο Εξεταστικό Κέντρο δύο μαθήτριες σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής. Οι μαθήτριες αρνήθηκαν σωματικό έλεγχο και κληθηκε η αστυνομία. Οι κόλες μηδενίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου