Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.

Ο Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., την I.E.E.E. Greek section (student branch), και τον W.R.O. (World Robot Olympiad) διοργανώνει το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 τον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου – ΤΕΕ και φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ και αναμένεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 80 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας.

Οι νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής W.R.O. World Robot Olympiad ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 18 έως 20 Νοεμβρίου.

Οι διοργανωτές θέλουν να καταδείξουν τη θέληση να είναι παρούσα η Χώρα μας σαν ανθρώπινο δυναμικό στις Νέες Τεχνολογίες, αιχμή των οποίων είναι η Ρομποτική. Οι νέος αιώνας έχει ονομαστεί ο αιώνας της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Δεν χρειάζονται χρήματα για μεγάλες υποδομές παρά μόνο θέληση, όραμα και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά

Ώρα έναρξης του διαγωνισμού 09:00 π.μ. στο γήπεδο Μπάσκετ Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, Βάρη

Επίσης, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
Εκπαιδευτική ρομποτική και κοινωνία: Τα ρομπότ είναι φίλοι μας!
Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε αίθουσα των εκπαιδευτηρίων. Ώρα διεξαγωγής: 10:30 - 12:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου