Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου: Οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώνουν ωράριο διδάσκοντας το μάθημα της λογοτεχνίας

Χθές στον ρ/σ Flash96 η υφ. Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας μετά τη συναδέλφισσα των Γαλλικών κ. Μαυροματάκη (Πρόεδρος), ανέφερε ότι τελικά θα υπάρχει συνέχεια για τους μαθητές της Β’ και Γ’ γυμνασίου, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να διδάσκονται γαλλικά-γερμανικά, δηλ. τις ξένες γλώσσες που είχαν επιλέξει, αλλά από το νέο σχολικό έτος και για τους νέους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη των γυμνασίων, η δυνατότητα επιλογής της Β’ ξένης γλώσσας δεν θα υπάρχει λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Σήμερα (σ.σ. για τρίτη μέρα αναμονής) ανέφερε ότι θα εκδοθεί η νέα διορθωτική Υ.Α. που θα ρυθμίσει το θέμα για τους μαθητές της Β’ και Γ’ ηυμνασίου.

Η δήλωση στον ρ/σ για κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις:

"Καταρχήν άκουσα κάτι για εμπαιγμό. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα αξιοποιήσουμε τους καθηγητές των ξένων γλωσσών. Οι καθηγητές αυτοί, πολλοί από αυτούς διδάσκουν και στα δημοτικά και συμπληρώνουν ωράριο και βεβαίως έχουν και τη δυνατότητα να διδάξουν λογοτεχνία, είναι καθηγητές λογοτεχνίας και ίσως και κάποιο άλλο μάθημα."

ΕΡ : Συνεπώς ξεκαθαρίζετε ότι δε θα υπάρξει ζήτημα κατάργησης οργανικών θέσεων και άρα απόλυσης;

"Ακριβώς. Ζήτημα αξιοποίησης υπάρχει και οι οποίοι έχουν δεχθεί όταν τους είδα και να κάνουν συμπληρωματικά, εφόσον παραστεί ανάγκη και δεν μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο, τη λογοτεχνία π.χ. ως μάθημα και να πω και κάτι άλλο. Ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μία πρακτική που υπήρχε χρόνια, να γίνεται όχι απλώς σπατάλη, κακώς εννοούμενη χαλαρότητα. Αυτό δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος, ακόμα και αν ήμασταν σε περίοδο παχιών αγελάδων, να πληρώνει ιδιαίτερο μάθημα για 4 παιδάκια και να έχουμε 5 διαφορετικά τμήματα γερμανικής γλώσσας και 4 διαφορετικά στο ίδιο γυμνάσιο, στην ίδια τάξη. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη."

ΠΗΓΗ : Flash96

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου