Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας ζήτησε η υπ. Παιδείας από τους καθηγητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

«Ζήτησα από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημιακών, αν θα μπορούσαν οι ίδιοι να εργαστούν περισσότερες ώρες , δηλαδή οι έξι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας να γίνουν εννέα. Μου απάντησαν ομόφωνα και αυθόρμητα ότι είναι κάτι που αρκετοί το κάνουν, ήδη, και το προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο».

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τις διοικήσεις της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ και της ΕΕΕ (Ένωση Ελλήνων Ερευνητών).

Ειδικότερα η υπ. Παιδείας δήλωσε τα εξής:


Είχαμε μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα εξαιρετικά μεγάλα και επείγοντα θέματα που αφορούν τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Ο στόχος όλων είναι ένας και κοινός: το καλό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, Έρευνα στην υπηρεσία της χώρας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σαφές ότι η κρίση επηρεάζει και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρειάζεται συνεργασία και πολλή δουλειά. Υπερβαίνοντας όλοι αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου