Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Για «ημετέρους» η διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μέσα στο αλαλούμ και στη σύγχυση που χαρακτηρίζει τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ήρθε να προστεθεί και η έξαρση του κομματισμού. Μέχρι σήμερα τους καταλογίζαμε προχειρότητα, βιασύνη και έλλειψη σχεδιασμού. Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας καλά προετοιμασμένος σχεδιασμός που μπήκε σε εφαρμογή για εσπευσμένη επιλογή Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «ημέτεροι» εφαρμόζονται αμφισβητήσιμες διαδικασίες επιλογής και κριτήρια που προκαλούν εκνευρισμό και καχυποψία, με αποκλειστικό στόχο, όχι την ανάδειξη των ικανών και των αξίων, αλλά την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων.

Αυτό που οφείλουν να πράξουν άμεσα είναι να αναστείλουν την παράλληλη διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων, θεσπίζοντας ένα ξεκάθαρο, αξιοκρατικό και αξιόπιστο πλαίσιο κριτηρίων, βασισμένο στη δίκαιη μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας και στην ανάδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων».

1 σχόλιο:

  1. ¨αποκλειστικό στόχο, όχι την ανάδειξη των ικανών και των αξίων, αλλά την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων.¨"ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα "
    "θεσπίζοντας ένα ξεκάθαρο, αξιοκρατικό και αξιόπιστο πλαίσιο κριτηρίων,"το αλλο με τον Τοτο το ξερετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή