«Η κ. Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε πως θα προβεί σε νέα δεύτερη τροποποιητική Υπουργική απόφαση σχετικά με τη διδασκαλία της Γερμανικής και της Γαλλικής γλώσσας στα Γυμνάσια διατηρώντας και για την Α Γυμνασίου την παράλληλη διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας».
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι Ενώσεις των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας σχετικά με τη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ με την υφυπουργό Παιδείας..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, οι πρόεδροι των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, η κα. Δέσποινα Μαυροματάκη, η κα. Ευαγγελία Κουτσουδάκη, η κα. Μαριάννα Λεονάρδου, ο κ. Γιάννης Καρατσιομπάνης και ο κ. Πάκης Σλίμπας είχαν δίωρη συνάντηση στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ στο Μαρούσι με την Υφυπουργό Παιδείας ΔΒΜΘ κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κα. Χρύσα Αράπογλου, η βουλευτής Πιερίας κα. Μαρία Μίχου και ο βουλευτής Α Πειραιώς και Νήσων κ. Δημήτρης Καρύδης. Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΔΒΜΘ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Β. Κουλαϊδής, ο Ειδικός Γραμματέας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Κοντογιάννης και οι Σύμβουλοι κα. Ε. Μεγαγιάννη, κ. Κ. Δημόπουλος και ο κ. Κ. Σκανδάλης.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε πως θα προβεί σε νέα δεύτερη τροποποιητική Υπουργική απόφαση σχετικά με τη διδασκαλία της Γερμανικής και της Γαλλικής γλώσσας στα Γυμνάσια διατηρώντας και για την Α Γυμνασίου την παράλληλη διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας. Ως εκ τούτου τα Γυμνάσια της χώρας δε θα χωριστούν σε ‘’γαλλόφωνα’’ και ‘’γερμανόφωνα’’, εξέλιξη θετική, που όμως υπονομεύεται από την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ να οριστεί ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών για τη δημιουργία τμημάτων στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.
Η επιμονή αυτή θα οδηγήσει κατά τη σχολική χρονιά 2011-12 δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, και ειδικά στα μικρά γυμνάσια της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, που πέρυσι διδάχτηκαν τη Γερμανική ή τη Γαλλική γλώσσα να μείνουν αδίδακτοι ή να αναγκαστούν σε μετακίνηση σε άλλο σχολείο.
Για τα δημοτικά σχολεία εξακολουθεί να ισχύει ο διαχωρισμός σε ‘’γαλλόφωνα’’ και ‘’γερμανόφωνα’’!!
Οι επιστημονικές ενώσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς (δήμους, συλλόγους διδασκόντων, ομοσπονδίες-ενώσεις-συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, ΕΛΜΕ, Διδασκαλικούς Συλλόγους) διότι κρίνουν ότι οι δύο προϋποθέσεις α) της ύπαρξης οργανικής θέσης και β) ο ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών για τη διατήρηση ή δημιουργία τμήματος, επί της ουσίας ακυρώνουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της ξένης γλώσσας και την παράλληλη διδασκαλίας της στα δημοτικά και τα γυμνάσια.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ιωάννης Καρατσιομπάνης (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
Πάκης Σλίμπας (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ)
Δέσποινα Μαυροματάκη (Πρόεδρος ΣΚΓΓ ΠΕ)
Μαριάννα Λεονάρδου (Πρόεδρος ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
Ευαγγελία Κουτσουδάκη (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου