Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σωματείο εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι πτυχιούχοι καταθέτουν πλαστά δικαιολογητικά για να διοριστούν στα σχολεία

Kαταγγελία, ότι έχει στηθεί πογκρόμ χορήγησης πλαστών δικαιολογητικών για χρόνιες παθήσεις και βεβαιώσεις αναπηρίας 68% από Υγειονομικές αρχές, προκειμένου αρκετοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να ενταχθούν σε ειδικές κατηγορίες διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο σχολείο, έκανε με γραπτή ανακοίνωση σήμερα το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ), για την οποία χρειάζεται εισαγγελική έρευνα,

Το πρόβλημα , σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντοπίζεται κυρίως στις Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Πλαστά δικαιολογητικά εκπαιδευτικών προκειμένου να διοριστούν»


"Με βάση τις καταγγελίες που έχουν  γίνει  στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ) έχει στηθεί πογκρόμ χορήγησης πλαστών δικαιολογητικών για χρόνιες παθήσεις και βεβαιώσεις αναπηρίας 68% από Υγειονομικές αρχές, προκειμένου αρκετοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να ενταχθούν σε ειδικές κατηγορίες διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο σχολείο. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 


Ηθικός αυτουργός αυτής της τραγικής κατάστασης είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπ. Παιδείας και η πολιτική που ακολουθεί. Η δραματική μείωση των διορισμών παρά τις αυξημένες ανάγκες και η απαξίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας με βάση την οποία γινόταν τόσα χρόνια οι διορισμοί, οδηγεί πολλούς αδιόριστους στην απόγνωση. Αυτό σε καμία περίπτωση βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε ή θα επιτρέψουμε την παραβίαση των πινάκων διορισμού. Ποτέ δεν αποδεχτήκαμε το νόμο της Διαμαντοπούλου και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή του.

Το ΣΕΑΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να γραφτούν στο Σωματείο και να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε ατομική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αδιοριστίας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να  αποφευχθεί η επικύρωση των πλαστών δικαιολογητικών."

1 σχόλιο: