Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ: Κάθετα αντίθετοι οι Πρυτάνεις με το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ


Το σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ  «οδηγεί στη διάλυση του ελληνικού πανεπιστημίου», είπαν  σήμερα οι Πρυτάνεις οι οποίοι συνεδριάζουν στην Αγριά Βόλου, ενώ χαρακτήρισαν αρνητική την κίνηση της Α. Διαμαντοούλου να μην παραβρεθεί στη Σύνοδο.

«Για πρώτη φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι απούσα», είπε χαρακτηριστικά  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αντιδράσει δυναμικότητα αν ισχύσουν τα όσα διέρρευσαν μέσω διαδικτύου», προειδοποίησε  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης «Έκθεση ιδεών» αποκάλεσε το σχέδιο νόμου, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος και προανληγγειλε « εμείς θα προσφύγουμε στα συνταγματικά δικαστήρια, διότι ανακύπτουν σαφή ζητήματα αντισυνταγματικότητας»

Καθηγητές και εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων που παρενέβησαν στη Σύνοδο χαρκτήρισαν καταστροφικό για τα Ιδρύματα το σχέδιο νόμου και ζήτησαν από του Πρυτάεις να αναστείλουν τη λειτουργία των Ιδρυμάτων

Οι εργασίες της Συνόδου συνεχίζονται αύριο Σάββατο.

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Στο υπουργείο Παιδείας , τη Δευτέρα το πρωί , θα πραγματοποιήσουν την έκτακτη Σύνοδο οι πρόεδροι των ΤΕΙ, προκειμένου να διατυπώσουν κοινή θέση επί του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου