Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Eπιστρέφουν στα σχολεία 6.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί

Από την εφημερίδα Ημερησία 


Ελεγχοι που έγιναν πέρσι σε σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης έδειξαν ότι υπήρχαν 1.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα οι οποίοι είχαν μηδενική έως... τρίωρη εβδομαδιαία απασχόληση

«Αξιολόγηση» των ΑΕΙ και επικοινωνιακή χυδαιότητα

Από την εφημερίδα Η Αυγή


Του Ευάγγελου Νικολαϊδη*
Η χυδαία επικοινωνιακή τακτική της υπονόμευσης του δημόσιου χώρου-αγαθού, που γίνεται στόχος με άμεσο σκοπό την ηθική απαξίωσή του και απώτερο την εκποίηση-συρρίκνωση-κατάργησή του, χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και κατά των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Διήμερο κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ


Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Διήμερο κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου που «κατεδαφίζει την ανώτατη εκπαίδευση» οργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα η «Πρωτοβουλία πανεπιστημιακών ενάντια στο Πανεπιστήμιο του Μνημονίου» σε συνεργασία με τη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.

Κόβονται 10 κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

Λουκέτο σε δέκα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) μπαίνει, έστω και προσωρινά, ύστερα από υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα τη μείωσή τους σε πανελλαδικό επίπεδο.
Παράλληλα με την αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε και η συγχώνευση ακόμη 14 και πλέον κέντρων. Ετσι από τη νέα χρονιά θα λειτουργούν 24 κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης λιγότερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι 3.000 μετατάξεις εκτροχίασαν τις προσλήψεις

Από την εφημερίδα Τα Νέα


Η επιταγή της τρόικας να συνυπολογίζονται οι μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον αριθμό των ετήσιων προσλήψεων είχε ως αποτέλεσμα την άρση της εξαίρεσης των τομέων παιδείας, υγείας και ασφάλειας από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί με το αρχικό Μνημόνιο.

5.400 κενές έδρες στα σχολεία


Από την εφημερίδα Τα Νέα

Με... άγνωστο αριθμό ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και χωρίς πολλά από τα βιβλία αναμένεται φέτος το πρώτο κουδούνι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ

Με ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών και μόνο με «τα βασικά βιβλία» θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Την κατάσταση προ της έναρξης της «πιο δύσκολης σχολικής χρονιάς» περιέγραψε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Κατατέθηκαν έξι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ


Έξι τροπολογίες κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας “Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της Ποιότητας των Σπουδών και Διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων”, το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι τέσσερις από αυτές τις τροπολογίες αφορούν τα δύο βασικά ζητήματα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και, ειδικότερα, το μοντέλο διοίκησης και την διάρθρωση σπουδών.

Ακυρώθηκε και άλλος διορισμός μέλους ΔΕΠ ύστερα από έλεγχο της Α. Διαμαντοπούλου

Με απόφαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου ακυρώνεται η πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την οποία ο ο Αναπληρωτής Καθηγητής …. Διορίστηκε (από εξέλιξη) σε ΔΕΠ της βαθμίδας του Καθηγητή με μονιμότητα του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών,

Υπουργείο Παιδείας: Ανανεώθηκαν οι πίνακες των ειδικών κατηγοριών, ο Ενιαίος Πίνακας Διορισμών και του 24μήνου



Ενημερώσεις: 
17-08-2011 
13-08-2011 
12-08-2011: Πρώτη Ανάρτηση όλων των πινάκων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Εντονες οι αντιδράσεις των ΑΕΙ


Εισήχθη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Δευτέρας 22 Αυγούστου το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 4.8.2011, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 3 συνεδριάσεις.