Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Α' Τάξης Ημερησίων και Α' Τάξης Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για το σχολικό έτος 2011-2012

Για να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Α' Τάξης Ημερησίων και Α' Τάξης Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για το σχολικό έτος 2011-2012 κάνετε κλικ εδώ

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων

Από την Καθημερινή

Αναμένεται πτώση στην πλειονότητα των επιστημονικών πεδίων.

Το κόστος της μεγάλης αναμονής έκδοσης των αποτελεσμάτων για χιλιάδες υποψήφιους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτιμάται ότι θα αναπληρωθεί όταν θα διαπιστωθεί η μεγάλη πτώση των βαθμολογικών βάσεων σε δεκάδες τμήματα και σε όλα τα επιστημονικά πεδία.


Το υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο την Κυριακή το βράδυ οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις των βαθμών, ώστε τη Δευτέρα να ανακοινωθούν οι βάσεις.

ΔΟΕ: Με αφορμή την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ - Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε ομηρεία


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Χιλιάδες εκ/κοί σε ομηρεία

 Μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις, τους  σχεδόν μηδενικούς διορισμούς, οι αποσπάσεις  είναι το επόμενο θύμα της πολιτικής του υπουργείου, που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.  Το Υπουργείο Παιδείας κρατά σε ομηρεία χιλιάδες εκ/κούς Π.Ε. και Δ.Ε. εξαιτίας της πρωτοφανούς διοικητικής ανεπάρκειας που δείχνει το τελευταίο διάστημα. Είμαστε στο τέλος Αυγούστου και πρώτη φορά δεν έχουν  ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. 

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ συναινούν στην άρνηση

Από Τα Νέα

Ρεπορτάζ: Νίκος Μάστορας


Η εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου για τα πανεπιστήμια είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Παιδείας μετά την ευρεία πολιτική συναίνεση που επετεύχθη προχθές, με τα 4/5 της Βουλής να υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Α. Διαμαντοπούλου: «Φτιάξαμε νόμο για 20 χρόνια κι όσοι διαφωνούν ας πάνε στο ΣτΕ»

Από την Ελευθεροτυπία

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

«Οι νόμοι γίνονται εύκολα, το στοίχημα είναι η εφαρμογή τους» δήλωσε η υπουργός Παιδείας χθες, μία μέρα μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο να ανοίξουν μεγάλα μέτωπα, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα δικαστήρια, με τις κινητοποιήσεις (από Σεπτέμβριο) καθηγητών-φοιτητών και παράλληλα τις προσφυγές περί της αντισυνταγματικότητας του νόμου.