Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συγκλητος Πανεπιστημίου Μακεδονίας: «Να μην ψηφιστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ τον Αύγουστο»

Να μην ψηφιστεί ένας τόσο σημαντικός νόμος όπως αυτός για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εν μέσω θέρους ζητά η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή της. Σε αυτή τονίζεται ότι τα μέλη της Συμφωνούν με τις βασικές αρχές και το πνεύμα της απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων στο Βόλο, σημειώνουν ωστόσο ότι το προσχέδιο του νόμου περιλαμβάνει αρκετές θετικές προτάσεις, οι οποίες υποβαθμίζονται από τα ακόλουθα:

102 Υποτροφίες Εξωτερικού (18/07/2011)


ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ :Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) – Kέντρο Euroguidance της Ελλάδας στο πλαίσιο των δράσεων του για το 2011 πρόκειται να διοργανώσει 20 Σεμινάρια Ευαισθητοποίησης στο αντικείμενο της Πολυπολιτισμικής Συμβουλευτικής σε περιφέρειες της Ελλάδας για στελέχη που προσφέρουν υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Υποστήριξης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση.

Α. Διαμαντοπούλου: Δείγμα ουσιαστικού και σοβαρού διαλόγου έδωσαν σήμερα οι Καθηγητές των ΑΕΙ

«Δείγμα ουσιαστικού και σοβαρού διαλόγου έδωσαν σήμερα οι Καθηγητές μας από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με συγκεκριμένες προτάσεις, τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, με θέσεις για μια σειρά ζητημάτων, θεωρώ ότι βάζουν τη βάση για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση».

Δεν πέρασες; Υπάρχει λύση! - Οδηγός σπουδών για όσους δεν πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Από τη Μακεδονία

Οδηγός σπουδών για όσους δεν πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Την Κύπρο για σπουδές σε όλα τα επιστημονικά πεδία και τις χώρες κυρίως της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για φοίτηση στις ιατρικές σχολές σκέφτονται εναλλακτικά αρκετοί πλέον υποψήφιοι που δεν τα κατάφεραν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για σπουδές εντός της Ελλάδας και φυσικά με μικρότερο κόστος.

Υπουργείο Παιδείας: Για την πρόσληψη αναπληρωτών ωρομισθίων κλάδου ΤΕ απαραίτητο προσόν το απολυτήριο Λυκείου για πιστοποίηση της απαιτούμενης ελληνομάθειας

Ανακοίνωση 18/07/2011

2η Επισήμανση στην αριθμό 78910/Δ2/13-07-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-74Τ) εγκύκλιο

Η Διεύθυνση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την αριθμ. 78910/Δ2/13-07-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-74Τ) εγκύκλιο με θέμα: «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ 16.01, ΠΕ 16,02, ΠΕ 17.13, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16 για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικώνσύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ. Α΄)», επισημαίνει:

ΟΕΔΒ: Υπερεπείγον διαγωνισμός για την προετοιμασία των παραγγελιών των διδακτικών βιβλίων

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στις 7-7-2011 λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού, που απασχολείται στον Ο.Ε.Δ.Β. από 8-11-2010 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994.

Στις 11-1-2011, στα πλαίσια του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2011 και σε εκτέλεση της αρ. ΔΙΠΠ/Φ.2.9/31/οικ.80/3-1-2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το αρ. 76/ 11-1-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Γραμματείας,

ΚΕΙΜΕΝΟ 9 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ: Για την Υπεράσπιση και τη Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο πιστεύουμε πως το δημόσιο πανεπιστήμιο χρειάζεται υπεράσπιση και ουσιαστική μεταρρύθμιση με άξονα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Ο στόχος αυτός απαιτεί προσπάθεια, σχέδιο, χρόνο, ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία αλλά και την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, που θα κληθεί να εφαρμόσει τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, όπως γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες .

Η διοίκηση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Επταμελή Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), συγκροτήθηκε με απόφαση του υπ. Παιδείας, ως εξής:

1. Ματθαίου Δημήτριος του Μάνθου ,Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος.

2. Ραβάνης Κωνσταντίνος του Θωμά Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών,ως μέλος.

Υπουργείο Παιδείας: Η προκήρυξη για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΠΕ και ΔΕ - Αιτήσεις από 20/7 έως 29/7

Υποβολή Αίτησης –Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Eιδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων EAE

Πτώση στις Αρχιτεκτονικές, άνοδος στις Μουσικές-Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα

Του Χρήστου Κάτσικα

Ανεβοκατέβασμα των βάσεων στις σχολές με ειδικά μαθήματα καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά είναι φέτος διαφοροποιημένες

Παρά τη γενική πτώση των βάσεων εισαγωγής στη συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων όλων των Επιστημονικών Πεδίων, διαφορετικές θα είναι οι κατευθύνσεις στην κίνηση των βάσεων στα τμήματα με ειδικό μάθημα. Και αυτό, καθώς φέτος οι επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα είναι διαφοροποιημένες.

Σήμερα η προκήρυξη για αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη


Μπράτης Δημήτρης                                                   Αθήνα 18 Ιουλίου 2011
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893

Προκήρυξη για αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σύμφωνα με ενημέρωση, από το αρμόδιο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Υ.Δ.Β.Μ.Θ., σήμερα αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης για αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής.

Προκήρυξη για την Πλήρωση Θέσεων ΔΕΠ των Τμημάτων: Α) Χημικών Μηχανικών, Β) Φιλολογίας και Γ) Γεωλογίας Του Πανεπιστημίου Πατρών

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

την πλήρωση θέσεων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Τμημάτων: α) Χημικών Μηχανικών, β) Φιλολογίας και γ) Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.