Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τον ορισμό μελών υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον ορισμό μελών υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Τρίτη 07.06.2011, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτ. Μακεδονίας.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αποστείλουν τις υποβληθείσες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα συνημμένα δικαιολογητικά καθώς και συγκεντρωτικό πίνακα με τις καταχωρημένες υποψηφιότητες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας έως την Τετάρτη 08.06.2011.

Θερινό Σχολείο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργανώνει από 4 έως 15 Ιουλίου 2011 Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης στις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας και της τεχνολογίας, το οποίο απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου είναι οργανωμένες σε:
- ένα Γενικό Κύκλο Διαλέξεων, όπου παρουσιάζονται γενικά τα γνωστικά πεδία δραστηριότητας του ''Δ'' με τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις σε κάθε πεδίο, και - έξι Θεματικές Περιοχές, όπου παρουσιάζονται πιο εξειδικευμένα θέματα.

Οι θεματικές περιοχές που θα καλυφθούν στα πλαίσια του Σχολείου περιλαμβάνουν:

 Περιβάλλον – Ενέργεια – Ασφάλεια
 Προηγμένα Υλικά, Μικρο – Νανοτεχνολογία & Διατάξεις
 Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες
 Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
 Επιστήμες Ζωής
 Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και το ΕΚΕΦΕ ''Δ''. Επίσης στα πλαίσια του Θ.Σ. θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης http://edu.demokritos.gr

Yποβολή αιτήσεων έως 20 Ιουνίου 2011

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:
• Nα επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γρ. Εκπαίδευσης: http://edu.demokritos.gr
• Να εγγραφούν ως μέλη στην ιστοσελίδα του Γρ. Εκπαίδευσης για να λαμβάνουν ενημερωτικά e-mail.

Πληροφορίες : ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Γραφείο Εκπαίδευσης, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νεαπόλεως, 15310 Αγία Παρασκευή,
κα Ι. Αποστόλου, κα Γ. Φαρμάκη
Τηλ: 210 650 3055, Fax: 210 651 0384

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο.ΕΠ.ΕΚ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (PROJECTS)

O Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ) ευχαριστεί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τους εκατοντάδες επιμορφωτές που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για τις Ερευνητικές Εργασίες (projects). Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα αυτό ήταν, πράγματι, εντυπωσιακή!

Επειδή οι ανάγκες των εκπαιδευτικών για το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλες, αποφασίστηκε να επαναληφθεί το πρόγραμμα και τον επόμενο Σεπτέμβριο. Οι προσκλήσεις για αιτήσεις και οι σχετικές ηλεκτρονικές φόρμες για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές θα αναρτηθούν στον ιστοτόπο του Ο.ΕΠ.ΕΚ. τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Πρόεδρος του Ο.ΕΠ.ΕΚ.

Γιώργος Μπαγάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τι θα ισχύσει για τη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου από το επόμενο σχολικό έτος:

1. Σε κάθε Γυμνάσιο θα διδάσκεται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής ή της Γερμανικής ή της Ιταλικής ή της Ισπανικής.

2. Για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.

3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση ή οργανική θέση έχουν δύο (2) ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ34, ΠΕ40) θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών του Γυμνασίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Διευθυντής του Γυμνασίου γνωστοποιεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στο σχολείο.

Οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγούνται στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανήκουν, σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπ/σης και μεριμνώντας για την αναλογική κατανομή των γλωσσών, αποφασίζουν μέχρι τις 24 Ιουνίου 2011 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα η οποία θα διδάσκεται στα Γυμνάσια κατά το σχολικό έτος 2011-12 και για τα επόμενα σχολικά έτη.

Για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου οι οποίοι στην Α΄ και Β΄ τάξη διδάχτηκαν διαφορετική γλώσσα από τη γλώσσα επιλογής του σχολείου υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1982 (απαλλαγή μαθητών από την ξένη γλώσσα)
ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο Γυμνάσιο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.
Οι με αρ. πρωτ. 85970/Γ2/29-08-2006 (ΦΕΚ Β΄1415) και 89409/Γ2/08-07-2008 (ΦΕΚ Β΄ 1351) Υπουργικές Αποφάσεις και η με αρ. πρωτ. Γ2/4637/04-09-2001 απόφαση καταργούνται.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύνοδος Πρυτάνεων- «για την υπεράσπιση του Ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου»

Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. Ελληνικών Πανεπιστημίων ανακοίνωσε τα εξής:

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης, τα Ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους. Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους, εν μέσω εντεινόμενων θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα παραμένει πεπεισμένη ότι η επένδυση στη γνώση και στην Παιδεία είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και συνιστά προϋπόθεση εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Στο πλαίσιο της απόφασης της πρόσφατης Συνεδρίασης των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη, σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση της κοινής εκδήλωσης «για την υπεράσπιση του Ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, (ΕΚΠΑ, Αμφιθέατρο Δρακόπουλου) την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 στις 7.μμ.

Των προσκεκλημένων ομιλητών θα προηγηθούν τοποθετήσεις των Πρυτάνεων.

ΑΡ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών

Ένα κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών, πολλαπλών χρήσεων, για την εκπαίδευση των φοιτητών του Α.Π.Θ., είναι η σημαντική δωρεά του Δικηγόρου Αθηνών, Χρήστου Μανέα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς τιμήν της αείμνηστης συζύγου του, Κλειούς Ριζοπούλου.

Το κτίριο, με την ονομασία «ΦΩΛΕΑ ΚΛΕΙΩ», ανεγέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη, είναι συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ. περίπου, διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας, χώρους υποδοχής, αποδυτήρια και ιατρείο.

Ο αθλητικός εξοπλισμός του κλειστού γυμναστηρίου είναι δωρεά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Η Τελετή Εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 και ώρα 11.45, στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ, στο γυάλινο κτίριο, στη Θέρμη.

Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός σε συγκέντρωση των καθηγητών ξένων γλωσσών

Μια εκπαιδευτικός τραυματίστηκε στη διάρκεια της συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι καθηγητές ξένων γλωσσών (Γερμανικών , Γαλλικών) έξω απ το υπ. Παιδείας.Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές των η καθηγήτρια μεταφέρθηκε Νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.

Όλα συνέβησαν όταν οι δυγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν προς το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Αν υπουργού Φ. Γεννηματά που εκείνη την ώρα έβγαινε από το υπόγειο γκαράζ του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν για την εγκύκλιο του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία: “Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις του δημοτικού σχολείου θα συμπληρώσουν, μετά από ενημέρωσή τους δήλωση της γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και θα την καταθέσουν στο Δ/ντή του σχολείου τους …”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των καθηγητών την ερχόμενη Δευτέρα.

Βιβλία για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. παρήγγειλε το υπ. Παιδείας

Aπόφαση να παραγγελθούν, στο Ίδρυμα Ευγενίδου σειρά βιβλίων για τις ανάγκες των μαθητών ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., για το σχολικό έτος 2011 – 2012, υπέγραψε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

esos.gr

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου

Υστερα από εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως αυτή διατυπώθηκε με την αριθμ. 8/2011 πράξη του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η υφ. Παιδείας υπέγραψε απόφαση με την οποία ορίζεται το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠEΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Αναστασία Σαλή – Παπασαλή στο «τιμόνι» του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας Αναστασία Σαλή – Παπασαλή εξελέγη Πρύτανης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Αντιπρυτάνεις την Μιράντα Καλδή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και τον Σταύρο Κάτσιο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.Ειδικότερα σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών 2011 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που ανακοινώθηκαν από την Εφορευτικιή Επιτροπή, έλαβαν :



Μέλη ΔΕΠ
Συνδυασμός κ. Γεωργίου Κεντρωτή: 34
Συνδυασμός κ. Αναστασίας Σαλή - Παπασαλή: 59
Άκυρα: 1
Λευκά: 3
Σύνολο: 97
Έγκυρα: 93

Φοιτητές
Συνδυασμός κ. Γεωργίου Κεντρωτή: 583
Συνδυασμός κ. Αναστασίας Σαλή - Παπασαλή: 401
Άκυρα: 7
Λευκά: 10
Σύνολο: 1001
Έγκυρα: 984

Διοικητικοί - ΕΤΕΠ - ΕΕΔΙΠ
Συνδυασμός κ. Γεωργίου Κεντρωτή: 59
Συνδυασμός κ. Αναστασίας Σαλή - Παπασαλή: 28
Άκυρα: 0
Λευκά: 1
Σύνολο: 88
Έγκυρα: 87

Συνολικά ποσοστά συνδυασμών:
Συνδυασμός κ. Γεωργίου Κεντρωτή: 48,76%
Συνδυασμός κ. Αναστασίας Σαλή - Παπασαλή: 51,24%

Η θητεία των νέων Πρυτανικών Αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου ξεκινάει την 01.09.2011 και διαρκεί έως 31.08.2015.

Πηγή