Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Ο τελικός κατάλογος με τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Για να δείτε τ νέα απόφαση του υπ. Παιδείας, καθώς η προηγούμενη ανακλήθηκε , κάνετε κλικ εδω.

Τα Γυμνάσια και Λύκεια που καταργούνται από το επόμενο σχολικό έτος


Για να δείτε τα Γυμνάσια και Λύκεια καταργούνται από το επόμενο σχολικό έτος κάνετε κλικ εδω

Την απόλυση καθηγήτριας ΕΠΑΛ υπέγραψε η υπ. Παιδείας

Την απόλυση καθηγήτριας ΕΠΑΛ Αττικής υπέγραψε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, σε εκτέλεση της υπ αριθμ. 9/26-3-2010 πράξης του ΠΥΣΔΕ Δ Αθήνας με την οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ( άρθρα 109 και 120 του Ν.3528/2007), λόγω αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω από είκοσι δύο ( 22 ) εργάσιμες ημέρες συνεχώς.

Οι πίνακες των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ( Ε.Α.Ε. ) κατά περιφέρεια


Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ)  Δ. Μπράτη

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας κοινοποιώ τους πίνακες των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ( Ε.Α.Ε. ) κατά περιφέρεια, που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, καθώς και αυτών που αποκλείονται της διαδικασίας για το λόγο που αναφέρεται δίπλα στο όνομα του κάθε υποψηφίου, όπως αυτοί καταρτίστηκαν από το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής στη σημερινή του συνεδρίαση.

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση απειλεί να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθόλου τυχαία, δόθηκε, στη δημοσιότητα τις μέρες που η κυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας και εκποίησης των δημόσιων αγαθών, καθώς αποτελεί κομμάτι αυτής της πολιτικής.

44 Υποτροφίες Εξωτερικού

1. PhD Position in Polymer and Organic Synthesis

Υπουργείο Παιδείας: Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης- μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης- μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2011

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι  από φέτος  οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για  εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για πρώτη φορά καλούνται να υποβάλουν, μέσω διαδικτύου, Αίτηση- Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών, που επιθυμούν να εισαχθούν από 21 μέχρι 31 Ιουλίου 2011.

Διδασκαλική Ομοσπονδία: Ανησυχία για μη έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων


Αθήνα  19/7/2011

Θέμα: Έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων


Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του ότι:
·      Βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος Ιουλίου και κανένα σχολικό βιβλίο δε βρίσκεται στα κέντρα διανομής
·      Με απόφασή σας έχει καταργηθεί ο ΟΕΔΒ, χωρίς να καθορίζεται σαφώς ο νέος φορέας που θα αναλάβει την έκδοση των σχολικών βιβλίων

Προφορικές εξετάσεις το αντίδοτο στους πλαστογράφους εκπαιδευτικούς

Από τα ΝΕΑ

Σε επιτόπια προφορική εξέταση στις ξένες γλώσσες θα υποβάλλονται στο εξής όσοι εκπαιδευτικοί δήλωσαν υποψήφιοι για διευθυντές σχολείων και στον φάκελό τους περιλαμβάνουν πιστοποιητικό γνώσης μιας ξένης γλώσσας προκειμένου να αποδειχτεί ότι... όντως τη γνωρίζουν!

«Στον αέρα» η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Από τον Αγγελιοφόρο

Μια... τρύπα στο νερό κινδυνεύουν να αποδειχτούν οι πολυετείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, καθώς η έλλειψη κονδυλίων και συνεπώς κρατικής χρηματοδότησης έχει τινάξει στον αέρα το σχετικό πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τρέχον έτος δεν έχει διατεθεί ούτε ευρώ για έργα σχολικής στέγης, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει κίνδυνος η διπλοβάρδια να επανέλθει σε υψηλά ποσοστά (36%), ενώ χαώδης είναι η κατάσταση σχετικά με τα έργα που αρνούνται να εκτελέσουν οι εργολάβοι (λόγω χρεών), με τα οικόπεδα για σχολεία που κινδυνεύουν να χαθούν και με τα ολοκληρωμένα, αλλά απλήρωτα έργα (χρέη 45 εκατ. ευρώ)...

Απορρίπτει το νομοσχέδιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Απο το Έθνος 

Απορρίπτει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, έχει αποφασίσει να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τις απόψεις των πανεπιστημιακών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, πανεπιστημιακοί αντέδρασαν έντονα σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, πανεπιστημιακοί αντέδρασαν έντονα σε ορισμένες διατάξεις. Μάλιστα, λέγεται ότι ακούστηκαν φωνές ακόμη και αν ψηφιστεί ο νόμος, να μην εφαρμοστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται και η συνδρομή των φοιτητών, κάτι που ήδη έχουν κάνει και άλλα πανεπιστήμια που έχουν ζητήσει την επαγρύπνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τις απόψεις των πανεπιστημιακών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Το να μην εφαρμοσθούν οι αλλαγές, ακόμη και αν ψηφισθούν από τη Βουλή, είναι κάτι που ήδη ακούγεται συχνά από ορισμένους καθηγητές και από φοιτητές των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Όπως, επίσης, ορισμένοι μιλούν και για αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων. Το κύριο επιχείρημά τους είναι ότι καταλύεται το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, η νομιμοποίηση των οργάνων διοίκησης και η αυτοτέλειά τους, που είναι κατοχυρωμένη και νομικά.

Πάντως, και οι σύγκλητοι του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απέρριψαν το νομοσχέδιο, ενώ το ΤΕΕ και οι πολυτεχνικές σχολές εκφράζουν επίσης την αντίδρασή τυος.

Από την άλλη πλευρά, 133 πανεπιστημιακοί έχουν ήδη υπογράψει κείμενο στήριξης πολλών διατάξεων του νόμου, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για αλλαγές στα τριτοβάθμια ιδρύματα, που τις έχουν ανάγκη. Άλλο κείμενο όμως με υπογραφές καθηγητών, προωθεί την απόρριψη του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) μαζί με την Ομοσπονδία των Καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και τους εκπροσώπους των Ελλήνων Ερευνητών, στην τελευταία συνάντηση τους με την υπουργό Παιδείας, κατά την οποία διαπιστώθηκαν "κινήσεις καλής θελήσεως για εξεύρεση συναινετικής λύσης", αποφάσισαν να επιμείνουν στην προσπάθεια τροποποίησης διατάξεων, ως την τελευταία στιγμή που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή στο τέλος Αυγούστου.

Άλλωστε, την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει μικτή επιτροπών πανεπιστημιακών και υπουργείου Παιδείας για την περαιτέρω συζήτηση διατάξεων του νομοσχεδίου.

Διδασκαλική Ομοσπονδία: Προαναγγέλλουν το κλείσιμο των σχολείων τον Σεπτέμβριο με επιστολή στον πρωθυπουργό

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τη σύγχυση σχετικά με την τοποθέτηση των Διευθυντών και την Επιλογή Σχολικών Συμβούλων

Η φετινή διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων θυμίζει απίστευτη κινηματογραφική ταινία που αλλάζει δράση συνεχώς. Δεν έφταναν οι καθημερινές ερμηνευτικές εγκύκλιοι που το περιεχόμενό τους ερμήνευε ή ανακαλούσε ή αναιρούσε τις προηγούμενες εγκυκλίους, ήρθε και η τελευταία εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα στις 18-7-2011 με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Κάτι μεταξύ εργαζόμενου και εθελοντή…

Κάτι μεταξύ εργαζόμενου και εθελοντή…

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας «55.000 άνεργοι θα απασχοληθούν στους δήμους της χώρας για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με πεντάμηνες συμβάσεις τις οποίες οι εργαζόμενοι θα τις υπογράφουν, όχι με τους ΟΤΑ, αλλά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που θα είναι και οι φυσικοί τους εργοδότες. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ως ανάχωμα στην ανεργία, από την πρώην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω ΕΣΠΑ και προβλέπεται αμοιβή 625 ευρώ, ενώ από τον ΟΑΕΔ προβλέπεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Υπουργείο Παιδείας: Αποτελέσματα εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Δελτίο Τύπου                                            
20/07/2011

Αποτελέσματα εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση, Ισπανική Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») που πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 8 Μαΐου 2011.

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Απίστευτα κι όμως αληθινά…

Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Βασίλη Παληγιάννη

Με την ολοκλήρωση στα περισσότερα ΠΥΣΠΕ της χώρας, της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με βάση το Ν.3848/2010, εκδόθηκε ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία προωθείται νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει από τις διαδικασίες επιλογής Σχολικών Συμβούλων όσους εκπαιδευτικούς με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις Διευθυντών Σχολείων.