Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νέοι Αμερικανοί ανακαλύπτουν την παιδεία μας

Απο την Καθημερινή

Του Θαναση Tσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Αιανή, την ιστορική σήμερα έδρα του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιείται ο δρόμος του Απολλόδωρου. Ενας αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων προς τιμήν του αρχαίου Αιαναίου Ολυμπιονίκη δρομέα, που μόνο ο Δίας κατάφερε να νικήσει στο βουνό της Κυλλήνης ρίχνοντας πάνω του έναν κεραυνό.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ: Δείτε το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο


Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr.  Οι υποψήφιοι αυτοί  ανέρχονται  σε 123.921.

Παράλληλα, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση εμφανίζονται και όσοι υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας στο σχολείο τους και πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως δεν οριστικοποίησαν. Οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 1.162.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ: Οι περικοπές δυναμιτίζουν το έργο της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου


ΠΟΣΔΕΠ 

Με την από 24 Ιουλίου 2011 επιστολή τους, οι δύο ομοσπονδίες της ανώτατης εκπαίδευσης και η ΕΕΕ παρουσίασαν διεξοδικά  την πορεία της συνεχούς μισθολογικής απίσχνανσης την οποία υφίστανται τα μέλη ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και οι Ερευνητές τα τελευταία χρόνια (http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&Itemid=126).  Και ενώ :
  • η υπουργός  ΠΔΒΜΘ  προωθεί το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με κύριο επιχείρημα την ενίσχυση της Αριστείας και την αναρρίχηση των ΑΕΙ και των ΕΚ στις πρώτες θέσεις των εκπαιδευτικών και ερευνητικών  επιδόσεων παγκοσμίως και, επιπλέον,
  • εκκρεμεί συνάντηση των ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της ΕΕΕ με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και ΠΔΒΜΘ προκειμένου να συζητηθούν τα μισθολογικά των μελών ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και των Ερευνητών,

60 Υποτροφίες Εξωτερικού

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση βαθμών επίδοσης υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ - Ενημέρωση για οριστικοποιημένα ή μη μηχανογραφικά δελτία

Δελτίο Τύπου

1. Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr από σήμερα, 29/07/2011, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ. Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ΄ ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν.

Απόφαση της Υπ. Παιδείας για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου                                             29/07/2011

Απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π, Σ.Μ.Ε.Α.Ε και στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.


Θέματα πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.ρυθμίζει απόφαση την  οποία υπέγραψε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στο Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

Κριτική στις κινήσεις της πολιτικής του υπ. Παιδείας από το Α. Σπηλιωτόπουλο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συρρίκνωση και υποβάθμιση της Παιδείας φαίνεται ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι, εν μέσω καλοκαιριού, με την εκπαιδευτική, μαθητική, πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα να βρίσκεται σε διακοπές, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:Το σχέδιο νόμου στρέφεται σε βάρος των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ

Διαβάζοντας ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου «Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» πουκατατέθηκε στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις που στρέφονται κατά πρωτοφανή και μεθοδευμένο τρόπο σε βάρος των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ.