Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπογράφηκαν σήμερα, από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη


Μπράτης Δημήτρης                                                                                                       
Αθήνα 11/7/2011
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ          
d.mpratis@gmail.com                             
http://www.mpratis.gr                            
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884               
fax: 2103246893               



Υπογράφηκαν σήμερα, από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ,  οι  αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι  σήμερα υπογράφηκαν, από την Υφυπουργό Παιδείας, οι  αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Π.Ε.. Η Υφυπουργός υπέγραψε  τις 15 από τις 17 αμοιβαίες μεταθέσεις   που πρότεινε το ΚΥΣΠΕ,  κατά τη  συνεδρίασή  του στις  2-6-2011. Δεν υπέγραψε  τις  μεταθέσεις  με αύξοντα αριθμό 16 και 17 (κάντε κλικ εδώ),  παρά την ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΠΕ , επειδή, κατά τη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, οι συνάδελφοι δε δικαιούνταν  μετάθεση επειδή ήταν στη διάθεση. Σύμφωνα, όμως, με τη νομοθεσία (ΠΔ 50/96 και ΠΔ100/97), οι μόνοι που δε δικαιούνται αμοιβαία μετάθεση είναι όσοι έχουν χαρακτηρισθεί υπεράριθμοι. Γι’  αυτό και  προτείνω στους συναδέλφους να υποβάλουν  ένσταση κατά της απόφασης.

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τις υπόλοιπες αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση, που εκκρεμούν λόγω υπεραριθμιών .

132 Υποτροφίες Εξωτερικού (11/07/2011)


132.PHD studentship in natural language processing



Γραφείο Διασύνδεσης του Δ.Π.Θ.

Σύγκρουση φοιτητών-ΜΑΤ στο υπ. Παιδείας


Το «έλα να δεις» έγινε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης της υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου με τους Πρυτάνεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τις προτεινόμενες από την Α. Διαμαντοπούλου αλλαγές στα ΑΕΙ  προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου, την είσοδο του οποίου και είχαν αποκλείσει δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν, οι φοιτητές άνοιξαν τη μάνικα του νερού που υπάρχει στο προαύλιο και άρχισαν να τους καταβρέχουν και εκείνοι τους απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Τελικά μισή ώρα αργότερα τα επεισόδια εκτονώθηκαν και οι αστυνομικοί τους απώθησαν έξω από την είσοδο του  υπουργείου Παιδείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ:Εν αναμονή του τελικού σχεδίου Νόμου οι Πρυτάνεις


ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥ
Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα τηλ. 210 3689767, fax. 210 3689691

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2011, έγινε συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Συντονιστικής Επιτροπής της Συνόδου Πρυτάνεων.

Για πρώτη φορά συζητήθηκαν θέματα που εμπεριέχονται στο προσχέδιο Νόμου και διατυπώθηκαν απόψεις για ενδεχόμενες αλλαγές. Από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής της Συνόδου αναλύθηκαν οι προτάσεις των Πανεπιστημίων και ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ενσωματωθούν αυτές στο τελικό σχέδιο Νόμου. Επίσης, τονίστηκε ότι το μέχρι σήμερα γνωστό προσχέδιο χρήζει πολλών και σημαντικών αλλαγών πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Εν αναμονή του τελικού σχεδίου Νόμου, η Σύνοδος θα συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δήλωση της Υπουργού μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων


Δελτίο Τύπου
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων

Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση αυτή είναι ευρύτατη, δεν περιορίζεται ανάμεσα στο Υπουργείο και τους Πρυτάνεις.

Η  σημερινή συζήτηση με τους Πρυτάνεις έχει ξεχωριστή σημασία. Ύστερα από συζήτηση κατά άρθρο σε πολλά σημαντικά ζητήματα περιμένω -μετά τις δικές τους διαβουλεύσεις- τις γραπτές τους προτάσεις, για όλα τα άρθρα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Δημοσιογράφος: Οι Πρυτάνεις λένε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» το Συμβούλιο Ιδρύματος και η εκλογή Πρύτανη.
Δεν συμφωνώ σε καμία διαπραγμάτευση στην «κόκκινη γραμμή». Σε κάθε περίπτωση, σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο, οι  κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Διαφωνεί και η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ με τις προτεινόμενες αλλαγές στα ΑΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πριν 2 ημέρες κατατέθηκε το επίσημο κείμενο του σχεδίου νόμου με τίτλο «Οργάνωση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» που επαναπροσδιορίζει το θεσμικό πλαίσιο των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ έχοντας τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης επί του Κειμένου Διαβούλευσης που είχε καταθέσει προ τετραμήνου η Κυβέρνηση επισημαίνει τα εξής σχετικά με το υπάρχον προσχέδιο νόμου:

  • Πιστεύουμε πως ο προτεινόμενος τρόπος διοίκησης των ΑΕΙ δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενός δημοκρατικού, συμμετοχικού και ανοιχτού τρόπου διοίκησης τους. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ έχει προτείνει την καθολική ψηφοφορία του συνόλου των σπουδαστών με στάθμιση της συνολικής βαρύτητάς της ανάλογα με τη συμμετοχή των σπουδαστών σε αυτή.
  • Διαμορφώνεται τεχνηέντως διάκριση μεταξύ των δύο ισότιμων τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού, καθώς οι σχολές των ΤΕΙ δεν έχουν τη δυνατότητα οργάνωσης διδακτορικών διατριβών. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ έχει προτείνει τη δυνατότητα οργάνωσης διδακτορικών διατριβών από τις επιτυχώς αξιολογούμενες σχολές και τμήματα, κάτι που θεωρούμε ως αναγκαία προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ.
  • Κρίνουμε ως λανθασμένη τη πρόταση που μιλά για κατάργηση των παραδοσιακών συγγραμμάτων από το 2014. Προφανώς και είναι θετική η ανάρτηση όλων των συγγραμμάτων στο διαδίκτυο και η δωρεάν διανομή των σημειώσεων σε κάθε σπουδαστή, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η διανομή συγγραμμάτων ανά μάθημα.
  • Πιστεύουμε πως ο θεσμός του Συνηγόρου του Φοιτητή, για να αποκτήσει κύρος και ουσία, θα πρέπει να ξεφεύγει από τα όρια του καθηγητικού κατεστημένου. Για το λόγο αυτό πρέπει ο Συνήγορος του Φοιτητή να είναι νομικός κι όχι μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

Για την Παράταξή μας, οι παραπάνω αλλαγές είναι επιβεβλημένες έτσι ώστε να μην χαθούν τομές που αναλύονται στο προσχέδιο νόμου και τις οποίες  η ΠΑΣΠ ΤΕΙ έχει κατά καιρούς προτείνει. Συγκεκριμένα:

  • Η ουσιαστική αξιολόγηση των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Η πλήρης εφαρμογή της διαδικασίας της Μπολόνια
  • Η εξωστρέφεια της ερευνητικής δραστηριότητας των ΑΕΙ
  • Ο διεθνής χαρακτήρας των ΑΕΙ

Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης να καλέσει τις Παρατάξεις των απερχόμενων Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ για να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου. Τέλος πιστεύουμε πως οποιαδήποτε αλλαγή στα ΤΕΙ δεν έχει νόημα αν προηγουμένως δεν υπάρξει ουσιαστική επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων τους.



Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις επιστημόνων στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:

Θέσεις με Δ ιδακτορικό
Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1 Ιστορία της Τέχνης Ι: Ιστορία Τέχνης της Αρχαιότητας
2 Ιστορία της Τέχνης ΙΙ: Ιστορία της Μεσαιωνικής και της Βυζαντινής Τέχνης
3 Ιστορία της Τέχνης ΙΙΙ: Αναγέννηση και Μπαρόκ
4 Ιστορία της Τέχνης ΙV: Η Τέχνη στην Ευρώπη τον 19ο και 20ο αιώνα
5 Ιστορία της Τέχνης V: Ευρωπαϊκές πρωτοπορίες στον 20ο αιώνα
6 Ιστορία της Τέχνης VI: Ιστορία Εφαρμοσμένων Τεχνών τον 19ο και 20ο αιώνα
7 Ιστορία της Τέχνης VII: Ελληνική Τέχνη του 18ου & 19ου αιώνα
8 Ιστορία της Τέχνης VIII: Ελληνική Τέχνη του 20ου αιώνα – Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη
9 Φιλοσοφία – Αισθητική
10 Μουσειολογία – Μουσειοπαιδαγωγική & Πολιτισμική Διαχείριση
11 Τεχνολογία Υλικών – Νέες Τεχνολογίες και Διαγνωστική Έργων Τέχνης
12 Παιδαγωγική Ι
13 Διδακτική της Ιστορίας της Τέχνης
14 Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών
15 Διδακτική Μεθοδολογία – Πρακτική Άσκηση Ι
16 Διδακτική Μεθοδολογία – Πρακτική Άσκηση ΙΙ
17 Ελληνική Λαϊκή Τέχνη Νεότερων χρόνων
18 Ιστορία Αρχιτεκτονικής
19 Ιστορία Βιομηχανικού Σχεδιασμού
20 Χώρος και Αρχιτεκτονική
21 Θεωρία της Τέχνης – Κοινωνιολογία της Τέχνης
22 Δημιουργική Γραφή
23 Αρχιτεκτονική Σύνθεση
24 Ρυθμολογία
25 Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο
26 Performance: Θεωρία και Πράξη
27 Περιβαλλοντική Τέχνη
28 Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις στην Τέχνη

Θέσεις χωρίς Δ ιδακτορικό

Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1 Ζωγραφική
2 Γλυπτική
3 Χαρακτική
4 Ψηφιακές Τέχνες
5 Ψηφιακές Εικαστικές Εφαρμογές
6 Τρισδιάστατες Εφαρμογές – Αντικείμενα και Χώρος
7 Εκκλησιαστικές Τέχνες
8 Εικονογράφηση
9 Φωτογραφία
10 Κόσμημα
11 Σκηνογραφία
12 Σχεδιασμός Αντικειμένου
13 Μακέτα
14 Εκκλησιαστική Ζωγραφική
15 Ψηφιδωτό
16 Γραμμικό Σχέδιο
17 Προοπτική και Σκιαγραφία
18 Εισαγωγή στους Υπολογιστές
19 Καλλιτεχνική Ανατομία
20 Χρωματολογία – Σχεδιολογία
21 Εισαγωγή στις Τέχνες του Βιβλίου
22 Νέα Μέσα (New media Art)
23 Ψηφιακές
ράσεις σε Επιλεγμένους Τόπους
24 Αγγλικά I
25 Αγγλικά II
26 Αγγλικά III
27 Αγγλικά IV

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος, 3ο χλμ Εθνικής οδού Φλώρινας-Νίκης, Φλώρινα, από 5-7-2011 μέχρι και 22-7-2011, τηλ. 23850-55250.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:


Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1 Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική
2 Κοινωνική Ψυχολογία στην Εκπαιδευτική Πράξη
3 Συγκριτική Παιδαγωγική
4 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης
5 Διδακτική Μεθοδολογία Πρακτική Άσκηση (Α’ και Γ’ Φάση)

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος, 3ο χλμ Εθνικής οδού Φλώρινας-Νίκης, Φλώρινα, από 5-7-2011 μέχρι και 22-7-2011, τηλ. 23850-55004.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚ Ν ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝ ΝΙ Ν
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012
Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜ
1 Γραμμική Άλγεβρα 1ο
2 Εισαγωγή στην Πληροφορική-Εργαστήριο 1ο
3 Δίκτυα Υπολογιστών Ι 3ο
4 Βάσεις Δεδομένων 5ο
5 Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων 5ο
6 Συστήματα Επικοινωνιών Ι 5
7 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΙΙ 5ο
8 Ηλεκτρονική ΙΙ-Εργαστήριο 5ο
9 Σχεδίαση και Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων 7ο
10 Ανάλυση και Προσομοίωση Δικτύων Επικοινωνιών 7ο
11 Συστήματα Κεραιών και Ασύρματη Διάδοση 7ο
12 Κατανεμημένα Συστήματα 7ο
13 Θεωρία Πολυπλοκότητας 7ο
14 Συστήματα Ουρών Αναμονής 7ο
15 Δορυφορικές Επικοινωνίες 7ο
16 Τεχνολογία Πολυμέσων και Εφαρμογές 7ο
17 Προηγμένα Θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού 9ο
18 Μεταγλωττιστές 9ο
19 Διαχείριση Δικτύων Επικοινωνιών 9ο
20 Μικροκυματικές Επικοινωνίες 9ο
21 Συστήματα Κινητής Υπολογιστικής 9ο
22 Κρυπτογραφία 9ο
23 Θεωρία Πληροφορίας και Κωδίκων 9ο
24 Αναγνώριση Προτύπων 9ο
25 Τεχνητή Όραση 9ο

ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012
Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜ
1 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός Ι 2ο
2 Ψηφιακή Σχεδίαση Ι - Εργαστήριο 2ο
3 Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ 4ο
4 Ηλεκτρονική Ι - Εργαστήριο 4ο
5 Ασφάλεια Υπολογιστών και Δικτύων 6ο
6 Προγραμματισμός Διαδικτύου 6ο
7 Συστήματα Επικοινωνιών ΙΙ 6ο
8 Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας 6ο
9 Γραφικά Υπολογιστών 6ο
10 Προηγμένα Θέματα Βάσεων Δεδομένων 8ο
11 Οπτικές Επικοινωνίες και Δίκτυα 8ο
12 Υπηρεσιοστραφείς Αρχιτεκτονικές 8ο
13 Αυτό-οργανούμενα Δίκτυα 8ο
14 Εξόρυξη Δεδομένων 8ο

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος, Καραμανλή και Λυγερής, από 5-7-2011 μέχρι και 22-7-2011, τηλ. 24610-56503

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να προβεί στην πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, για τις εκπαιδευτικές και διδακτικές του ανάγκες για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:


ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜ
1 Αντοχή Υλικών 3ο

ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜ
1 Οργάνωση Παραγωγής 8ο

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος, Μπακόλα και Σιαλβέρα γωνία, από 5-7-2011 μέχρι και 22-7-2011, τηλ. 24610-56600.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, προκηρύσσει την πλήρωση θέσεων Ερευνητικού/Διδακτικού προσωπικού βάσει του Π.Δ./τος 407/80 για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών ως εξής:

1 Αλβανική γλώσσα
2 Βουλγαρική γλώσσα
3 Ρουμανική γλώσσα
4 Τουρκική γλώσσα
5 Χρηματοοικονομική
6 Διεθνής Χρηματοοικονομική
7 Μικροοικονομική Ανάλυση
8 Οικονομική Επιστήμη ΙΙ
9 Αρχές Λογιστικής
10 Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
11 Επιχειρησιακή Στρατηγική
12 Κοινωνιολογία του Εθνικισμού

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος, 3ο χλμ Εθνικής οδού Φλώρινας-Νίκης, Φλώρινα, από 5-7-2011 μέχρι και 22-7-2011, τηλ. 23850-55200

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, προκηρύσσει την πλήρωση θέσεων Ερευνητικού/Διδακτικού προσωπικού βάσει του Π.Δ./τος 407/80 για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος ως εξής:
Αντικείμενο: Πρακτική Άσκηση

-Έννοιες Φυσικών Επιστημών (II) και η Διδασκαλία τους (εργαστήριο)
- Η οργάνωση του μαθησιακού περιβάλλοντος του νηπιαγωγείου στο πλαίσιο του παιχνιδιού
- Αναλυτικά προγράμματα προσχολικής αγωγής.
-Στρατηγικές Διδασκαλίας.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Τμήματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2385.055.100.
Δικαιολογητικά μέχρι 22/7/2011.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέσεις του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνη

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνη προκηρύσσει θέσεις διδασκόντων με βάση το άρθρο 5 του Π.Δ. 407/80 προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας των παρακάτω μαθημάτων του προγράμματος σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ως εξής:

-Βασικές Τεχνικές Αυτοσχεδιάσμου (α) Παλαιάς Μουσικής
-Μουσική Δωματίου
-Πιάνο
-Βιολί
-Φαγκότο
-Κατεύθυνση Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής
-Κατεύθυνση Ευρωπαϊκής(Κλασικής) Μούσικης
-Συνδυαστική Εκτέλεση - Σώμα, Μουσική, Χώρος

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Τμήματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2310.891.248 , -891.281 , -891.453.
Δικαιολογητικά μέχρι 19/7/2011.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Θέσεις με ειδίκευση τόσο σε παιδαγωγικές όσο και καλλιτεχνικές σπουδές

Το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού στην προσπάθειά του να διατηρήσει τη μέγιστη ποιότητα στα εκπαιδευτικά του προγράμματα και να διευρύνει την προσφορά του στο παιδικό κοινό, προσκαλεί ενδιαφερόμενους με ειδίκευση τόσο σε παιδαγωγικές όσο και καλλιτεχνικές σπουδές αλλά και σε άλλες μορφές τέχνης να καταθέσουν βιογραφικά έως τις 20 Ιουλίου 2011 προκειμένου να επιλεγούν ως εκπαιδευτικό προσωπικό στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας τριών με τεσσάρων χρόνων.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ - HELEXPO)
546 36, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: 2310.281.212, 2310.240.002
Fax: 2310.281.567
E-mail: mm-pΕDia@mmca.org.gr, mmcart@mmca.org.gr

ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Πρόσληψη διδασκόντων - διδασκουσών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012

Το Διδασκαλείο "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ" του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο, ανακοινώνει την πρόσληψη διδασκόντων - διδασκουσών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει σης 09/09/2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος: www.pse.aegean.gr/index_el.asp?cmd=home&Menυ=1 , (τηλ. επικ. 22410 99190).

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Θέσεις σε Επιστημονικούς Συνεργάτες και Εργαστηριακούς Συνεργάτες

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας, προκηρύσσει θέσεις για κάλυψη πρόσκαιρων εκπαιδευτικών αναγκών των Τμημάτων των Σχολών του ΤΕΙ/Λ, με ωριαία αντιμισθία, σε Επιστημονικούς Συνεργάτες, Εργαστηριακούς Συνεργάτες, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 (με δυνατότητα ανανέωσης για δύο (2) ακόμη ακαδημαϊκά έτη στους έχοντες πλήρη προσόντα).

Η ανάθεση διδασκαλίας στα μαθήματα που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί μόνον εφ' όσον υπάρχει επαρκής αριθμός δηλώσεων των σπουδαστών για το αντίστοιχο μάθημα και οι ανάγκες διδασκαλίας δεν καλύπτονται από τακτικά μέλη Ε.Π. και εφ' όσον εγκριθούν οι απαραίτητες πιστώσεις από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΒΜΘ.

Ως ελάχιστα προσόντα των Επιστημονικών - Εργαστηριακών Συνεργατών ΤΕΙ ορίζονται ίδια με αυτά των βαθμίδων Επίκουρου Καθηγητή και Καθηγητή Εφαρμογών αντίστοιχα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://synergates.teilar.gr Το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων έως και τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου 2011.Κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει συνολικά σε επίπεδο ΤΕΙ τρία (3) γνωστικά αντικείμενα (ανεξαρτήτως αριθμού μαθημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτά) ή πέντε (5) μαθήματα (αν ανήκουν σε περισσότερα από 3 γνωστικά αντικείμενα).

Για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης απαιτείται η εγγραφή του χρήστη στο σύστημα με την αποδοχή της οποίας χορηγείται στο χρήστη κωδικός πρόσβασης. Όσοι συνεργάτες έχουν χρησιμοποιήσει το σύστημα (σε προηγούμενες προκηρύξεις θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν χρήση του υπάρχοντος λογαριασμού τους και όχι να δημιουργήσουν νέο. Εάν έχουν ξεχάσει τον κωδικό τους, θα πρέπει να κάνουν χρήση της υπηρεσίας υπενθύμισης κωδικού. Λόγου του όγκου των δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν και για να μην υπάρξει πρόβλημα καθυστερήσεων ή ανταπόκρισης του συστήματος συνιστάται στους υποψηφίους συνεργάτες να φροντίσουν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι υποψήφιοι οφείλουν να εκτυπώσουν το έντυπο της ηλεκτρονικής αίτησης και να το καταθέσουν στο (α) αρμόδιο (α) τμήμα (τα) μαζί με φάκελο των δικαιολογητικών που θα πρέπει να είναι κατάλληλα αριθμημένα, σύμφωνα με την αρίθμηση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στις Γραμματείες μέχρι και την 2α Αυγούστου 2011. Δικαιολογητικά που δεν αναφέρονται στην ηλεκτρονική αίτηση ή στοιχεία που δεν συνοδεύονται από δικαιολογητικά δεν θα ληφθούν υπόψη. Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά νόμο αρμόδιες αρχές. Τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από επίσημες μεταφράσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και αναγνώρισης ισοτιμίας προς τα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από τα οικεία όργανα

Συμπλήρωση των δικαιολογητικών της προκήρυξης μετά την κατάθεση και πρωτοκόλληση των αιτήσεων υποψηφιότητας, επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για διασαφητικά στοιχεία που ζητήθηκαν συμπληρωματικά από το οικείο όργανο και αφορούν σε δικαιολογητικά που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα.

Θέσεις του Π.Δ 407/80 στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης


Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενδιαφέρεται να προσλάβει, εφόσον υπάρξουν πιστώσεις, για το χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2011-2012, ειδικούς επιστήμονες, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5, Π.Δ 407/80, για την κάλυψη των αναγκών διδασκαλίας των μαθημάτων:
-Εισαγωγή στο Σχεδιασμό Τεχνολογικών Συστημάτων
-Εργαστήριο Προγραμματισμού Η/Υ
-Ανάλυση Αποφάσεων και Μηχανική Γνώσεων
-Δίκαιο των Επιχειρήσεων
-Διαχείριση Συμβάσεων, Δίκαιο και Νομοθεσία Τεχνικών Έργων
-Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
-Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις να καταθέσουν ή να αποστείλουν το αργότερο μέχρι 31.08.2011, στη Γραμματεία του Τμήματος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και ιοίκησης, Κουντουριώτου 41, 82100, Χίος), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας
2. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών (σε περίπτωση τίτλων ΑΕΙ του εξωτερικού θα πρέπει να επισυνάπτεται αναγνώριση των τίτλων από το
Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
3. Βιογραφικό Σημείωμα και αναλυτικό Υπόμνημα Επιστημονικού Έργου (σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: TMOD_Akad_Gram@aegean.gr)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, τηλ. 22710-35414, 22710-35402, 22710-35403 (ώρες 08:00-14:00) ή στη διεύθ/νση http://www.fme.aegean.gr

Οι αιρετοί της ΠΑΣΚ Αν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ως πρόχειρες και παράτυπες τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Οι αιρετοί της Π.Α.Σ.Κ.: Ξανθόπουλος Ηρακλής, τακτικό μέλος και Σπύρου Αθηνά, αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου επιλογής διευθυντών Ανατολικής Θεσσαλονίκης
εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για το γεγονός ότι :

· η επιλογή των σχολικών συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έπρεπε να είχε προηγηθεί από αυτήν των διευθυντών σχολικών μονάδων

· το ΥπΠΔΒΜ&Θ δεν ξεκίνησε έγκαιρα τη διαδικασίαεπιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα το συμβούλιο να είναι αναγκασμένο να δέχεται σε συνέντευξη 34 υποψήφιους διευθυντές την ημέρα. Είναι προφανές ότι η ψυχική και σωματική κόπωση των μελών του Συμβουλίου Επιλογής θα είναι έντονη για 12 συνεχείς ημέρες

· καταφθάνουν συνεχώς διευκρινίσεις από το ΥπΠΔΒΜ&Θ, οι οποίες τις περισσότερες φορές, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του Ν.3848/10, με αποτέλεσμα να αλλάζει συνεχώς η μοριοδότηση και επομένως η σειρά κατάταξης των υποψηφίων διευθυντών

· μοριοδοτούνται μόνο τα πτυχία Β2 και τα ανώτερα αυτού, καθώς και μόνο ορισμένων γλωσσών και όχι όλων

· οι ερωτήσεις των μελών του συμβουλίου επιλογής διευθυντών περιορίζονται υποχρεωτικά στη μελέτη περίπτωσης, που θα επεξεργαστεί ο υποψήφιος διευθυντής, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με το Ν. 3848/10, άρθρο 13, παράγραφος 4, να αξιολογήσουμε εν γένει την προσωπικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη και τις ικανότητες του υποψηφίου διευθυντή, κάτι που είναι αδύνατο με βάση μόνο την παραπάνω διαδικασία.

Οι αιρετοί της Π.Α.Σ.Κ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι δεν θα περιορισθούν μόνο σε ερωτήσεις γύρω από τη μελέτη περίπτωσης κάθε υποψηφίου διευθυντή, θεωρώντας ότι έχουν χρέος να επιλεγούν ως διευθυντές οι καλύτεροι συνάδελφοι, για το καλό της διοίκησης της εκπαίδευσης και των παιδιών μας.