Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δάσκαλε, πού, πότε και πόσες ώρες δίδασκες; Σκάνδαλο σε προγράμματα επιμόρφωσης

Από την Καθημερινή

Tου Τασου Τελλογλου

Το υπουργείο Παιδείας ζητεί για μία ακόμα φορά να πληρωθούν 12.000 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε προγράμματα επιμόρφωσης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδείξει, βάσει των ωρολόγιων προγραμμάτων, ότι προσέφεραν πράγματι υπηρεσίες... Επιπροσθέτως, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει μία άλλη παρόμοια υπόθεση (που αφορούσε στην περίοδο 1997-2002), η οποία εκκρεμεί σε εισαγγελία, Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).

Αννα Διαμαντοπούλου - Ζήτησε συγγνώμη για τα βιβλία


Αννα Διαμαντοπούλου - Ζήτησε συγγνώμη για τα βιβλία

Συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το αλαλούμ που επικρατεί με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων ζήτησε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου

Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD. 

Αυλαία σήμερα της Βουλής των εφήβων


Από το Έθνος

Προτάσεις αλλά και προβληματισμοί για την οικονομία

  
Ολοκληρωνονται οι εργασίες της Βουλής των εφήβων

Υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, αλλά και βουλευτών, ολοκληρωνονται σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου οι εργασίες της 16ης Συνόδου της Βουλής των εφήβων.

Οι 300 έφηβοι βουλευτές (προέκυψαν από προεπιλογή 11.725 μαθητών της Β' Λυκείου και προέρχονται οι 260 από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την Ομογένεια) συμμετείχαν το Σάββατο και την Κυριακή στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις επιτροπές της Βουλής, ενώ κατέθεσαν προτάσεις, αλλά και προβληματισμούς για την κατάσταση στην οικονομία, κάνοντας -όπως ήταν φυσικό- ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της ανεργίας που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στη γενιά τους.