Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Eπιστρέφουν στα σχολεία 6.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί

Από την εφημερίδα Ημερησία 


Ελεγχοι που έγιναν πέρσι σε σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης έδειξαν ότι υπήρχαν 1.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα οι οποίοι είχαν μηδενική έως... τρίωρη εβδομαδιαία απασχόληση


Της Χαράς Καλημέρη
Τη διαβεβαίωση ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες έστω και αν έχουμε τους ελάχιστους δυνατούς πόρους στη διάθεσή μας αυτή τη δύσκολη χρονιά», έδωσε χθες, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανακοινώνοντας πως φέτος θα διοριστούν ως μόνιμοι μόλις 600 δάσκαλοι και καθηγητές, την ίδια ώρα που οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση φθάνουν συνολικά τις 6.000.

Διδασκαλία
Σύμφωνα με την υπουργό, φέτος θα εξαντληθούν οι πίνακες των βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, δάσκαλοι), ενώ για τις υπόλοιπες ειδικότητες, με κανονιστική πράξη, θα δοθεί παράταση χρόνου διορισμού την επόμενη σχολική χρονιά. Αναφορικά με τους αναπληρωτές, οι προσλήψεις θα είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι (ήταν 15.800) και θα γίνουν μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, μετά την καταγραφή του συνόλου των λειτουργικών κενών στα σχολεία.


Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ θα γνωστοποιηθούν στις 29 Αυγούστου, με μικρή καθυστέρηση, καθώς φέτος υπάρχουν δύο νέα δεδομένα: η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και η κατάργηση των μετεγγραφών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς σοβαρές ελλείψεις.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει την επιστροφή στα σχολεία περίπου 6.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών, την εξοικονόμηση προσωπικού από τις συγχωνεύσεις 1.933 σχολικών μονάδων σε 877, αλλά και την αυστηρή τήρηση από τους εκπαιδευτικούς του νόμιμου ωραρίου της. Σημειώνεται ότι πέρσι, έλεγχοι που έγιναν σε σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης, έδειξαν ότι υπήρχαν 1.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα οι οποίοι είχαν εβδομαδιαίο ωράριο 0-3 ώρες.

Ελεγχος
Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε ελέγχους μέσα στον Οκτώβριο για τη σωστή διαχείριση του προσωπικού σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή. «Δεν θα υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, πουθενά και για κανένα λόγο», δήλωσε η υπουργός.


1 σχόλιο:

  1. τι θα γινει με τους υπεραριθμους υφυπουργους στο υπουργειο της δεν μας ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή