Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πλήθος αιτήσεων σε βρετανικά ΑΕΙ


Από την Καθημερινή

Χωρίς να έχουν επηρεαστεί από τα επεισόδια στο Λονδίνο, αρκετοί Ελληνες ταξιδεύουν αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα. Μόνο που δεν πρόκειται για τουρίστες, αλλά για νέους ανθρώπους ή τους γονείς τους, που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για να δουν από κοντά τα πανεπιστήμια στα οποία σκοπεύουν να φοιτήσουν.


«Φέτος, οι αιτήσεις Ελλήνων για σπουδές στη Βρετανία είναι αυξημένες κατά 30%. Η βασική αιτία είναι ότι από την επόμενη χρονιά τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια τριπλασιάζονται! Από 3.200 λίρες που είναι φέτος, θα φτάσουν μέχρι και τις 10.000 λίρες. Οσοι γραφτούν φέτος θα διατηρήσουν για όλες τις σπουδές τους τα σημερινά επίπεδα» εξηγεί στην «Κ» η κ. Ελεονώρα Καραφίλη, καθηγήτρια και ακαδημαϊκή σύμβουλος της εταιρείας Skylines Study Abroad, που ειδικεύεται στην οργάνωση σπουδών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την κ. Καραφίλη, η ανεργία που θερίζει στην Ελλάδα ωθεί περισσότερους νέους στην αναζήτηση σπουδών στο εξωτερικό, με στόχο τη συγκέντρωση επιπλέον προσόντων, για όσους βεβαίως έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αιτήσεις για σπουδές στα βρετανικά πανεπιστήμια μπορούν να γίνονται από την Τρίτη 16 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτώβρη, αλλά όσο περνούν οι μέρες λιγοστεύουν οι θέσεις στις σχολές με τη μεγάλη ζήτηση. Επίσης ενδιαφέρον εκδηλώνεται για σπουδές σε ιατρικές σχολές της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και της Ιταλίας, καθώς επίσης και για μεταπτυχιακά στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Ολλανδία, όπου έχουν υψηλό επίπεδο και είναι απαλλαγμένα από δίδακτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου