Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Υπήρχε σωρεία καταγγελιών για πλαστούς τίτλους σπουδών

Υπήρχε σωρεία καταγγελιών φέτος (σ.σ. για πλαστούς τίτλους σπουδών ότι κατέθεσαν υποψήφιοι Διευθυντές και Σχολικοί Σύμβουλοι για να αυξήσουν τα μόριά τους) , ομολόγησε στη Βουλή η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου , ενώ σημείωσε πως « Υπήρχαν και παλιά. Δεν δινόταν ξέρετε σημασία».

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια σειρά διαδικασιών από τον ελεγκτή της Δημόσιας Διοίκησης και τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν οι διαδικασίες κρίσεως των διευθυντικών στελεχών για τα σχολεία και έχουν ξεκινήσει και των σχολικών συμβούλων. Άρα, χρειαζόμαστε και όλες αυτές τις επιπλέον ελεγκτικές διαδικασίες», τόνισε η υφ.Παιδείας.

. Βεβαίως, υπογράμμισε, έχουμε πει –και η ίδια προσωπικά- ότι όταν διευθυντές μου καταγγέλλουν «εφόσον υπάρχουν στοιχεία, να πάνε και στον εισαγγελέα», γιατί η πλαστότητα είναι αδίκημα και πρέπει να τιμωρείται από τη δικαιοσύνη.

Αλλά βεβαίως, είπε η υφυπουργός, πρέπει να σας πω ότι έχει σημασία για μας, με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητα των πλαστών είναι στις ξένες γλώσσες, η προφορική εξέταση των υποψηφίων σ’ αυτές.

Στην οποιαδήποτε κατηγορία είτε για πλαστότητα, ή μέσω οποιοδήποτε τρόπου γίνεται διαβλητή μια διαδικασία, σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε οποιαδήποτε καταγγελία για να αντιδράσουμε αμέσως με κάθε τρόπο, διοικητικό τρόπο, πειθαρχικό τρόπο και βεβαίως παραπέμποντας στη δικαιοσύνη εκεί όπου νομίζουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου