Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Tο Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσκαλεί αδιόριστους εκπαιδευτικούς προκειμένου να ενταχθούν σε μητρώο εκπαιδευτών στο πλαίσιο της

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί αδιόριστους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν σε μητρώο εκπαιδευτών στο πλαίσιο της Πράξης «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2007-2013) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.. Οι εκπαιδευτικοί πρόκειται να διδάξουν σε τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας (ως δεύτερης/ξένης) για αλλοδαπούς και παλιννοστούντες μαθητές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ελληνικής επικράτειας (Νηπιαγωγείο - Λύκειο).

Οι εκπαιδευτές πρόκειται να συνάπτουν Συμβάσεις Έργου με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Α.Π.Θ. Η έναρξη κάθε σύμβασης ταυτίζεται με την έναρξη του τμήματος ελληνομάθειας που ανατίθεται στον εκπαιδευτή σε οποιαδήποτε χρονική φάση της σχολικής περιόδου και ολοκληρώνεται με τη λήξη αυτής. Η αμοιβή προκύπτει από το σύνολο των πραγματικών ωρών διδασκαλίας, ενώ το ποσό της ωριαίας αντιμισθίας ανέρχεται στα 15€ μικτά. Επισημαίνεται ότι όλες οι Συμβάσεις Έργου συνάπτονται με την ιδιότητα του επιτηδευματία (έναρξη επαγγέλματος στην εφορία με ΚΑΔ Υπηρεσίες καθηγητή), ενώ επί του ποσού της μικτής αποζημίωσης θα γίνονται οι νόμιμες κρατήσεις.

Οι εκπαιδευτές που θα αξιοποιηθούν στα τμήματα ενίσχυσης της ελληνομάθειας αντλούνται από τον κατάλογο κατάταξης εκπαιδευτών, όπως αυτός προσδιορίζεται από σχετική απόφαση επιλογής από την επιστημονική επιτροπή της Πράξης. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι απαιτείται να είναι κάτοχοι πτυχίου Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής ελληνικού ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στο Διαδίκτυο (πρόγραμμα «Διαύγεια») την αίτηση υποψηφιότητάς τους με τον εξής τρόπο: σε έντυπη μορφή ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.diapolis.auth.gr/aithseis/ekpaideutikoi.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι καλούνται α) να συμπληρώσουν/να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή της, β) να την εκτυπώσουν και γ) να στείλουν την έντυπη μορφή της αίτησής τους ταχυδρομικά συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όλα τα νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα των πιστοποιητικών όλων των αναγραφόμενων στην αίτηση προσόντων). Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με τον παραπάνω τρόπο δε θα γίνονται δεκτές. Ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση

Πράξη «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών»

Τ.Θ.1676,

Τ.Κ. 54006,

Θεσσαλονίκη

(για τη δράση 2 «Ενίσχυση της ελληνομάθειας»)

Ως τελική ημερομηνία λήψης λογίζεται η 30η Ιουνίου 2011. Το εμπρόθεσμο της αίτησης αποδεικνύεται από την σφραγίδα ταχυδρομείου του φακέλου αποστολής.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί διασταύρωση των στοιχείων της ηλεκτρονικής αίτησης με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά και τα μόρια που θα προκύψουν προβλέπεται να αναρτηθούν σε προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της Πράξης www.diapolis.auth.gr. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της δράσης diapolis-drasi2@lists.auth.gr.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 23130 18458, 10 π.μ. – 13 μ.μ. κ. Χάιδω Αλεξιάδου.

Η επιστημονικά υπεύθυνη της Πράξης

Καθηγήτρια Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη

Ενημερωτικό έντυπο (αρχείο doc)
Προκήρυξη (αρχείο pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου