Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εγκαινιάσθηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας «ΕΣΤΙΑ ΖΩ»

Εγκαινιάσθηκε από τον γ.γ. του υπ. Παιδείας Β. Κουλαιδή, ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας «ΕΣΤΙΑ ΖΩ» στη Φοιτητική Εστία Αθηνών στην οδό Πατησίων. Αμέσως μετά τον αγιασμό, το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΙΝ Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος τόνισε ότι «η δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού αποτελεί την προμετωπίδα των προσπαθειών της διοίκησης, σε μία εποχή , που κυριαρχούν τα προβλήματα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι για την καταγραφή των προβλημάτων που παρέλαβαν από το παρελθόν. Ανέδειξε τις άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, σε ένα καθεστώς διαφάνειας και διαύγειας .
«Υπάρχει συνεργασία με τους φοιτητές και ένα από τα αποτελέσματα είναι και ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την ανθρώπινη και ψυχολογική τους στήριξη και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό» τόνισε ο κ. Π. Μανούρης και σημείωσε, ότι αυτή η δομή θα αποκτήσει σύντομα νομική οργανική υπόσταση, ώστε να επεκταθεί και στις άλλες εστίες του Ιδρύματος.

«Σήμερα έχουμε γενέθλια. Συμπληρώνουμε ένα χρόνο από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΙΝ» είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος κ. Φίλιππος Λέντζας και συνέχισε: «ήταν μία δύσκολη χρονιά, για να καταλάβουμε τι παραλάβαμε και να θέσουμε το νέο μας όραμα για ένα σύγχρονο ΕΙΝ που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων. Σ ΄ αυτή την προσπάθεια, μας βοήθησαν οι φοιτητές -είπε και επισήμανε- ότι τα δικά τους θέλω έγιναν και δικά μας». Ο κ. Λέντζας αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτόματα και σημείωσε ότι από εδώ ξεκινούν οι τομές, μέσα στις συνθήκες κρίσης που περνά η χώρα μας .«Δεν χρειάζεται ξόδεμα. Με λιγότερα λεφτά και επικεντρωμένες πολιτικές μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός για τον οποίο είμαστε περήφανοι» –σημείωσε και κατέληξε - πως η ανθρώπινη και ψυχική υποστήριξη αποτελούν ανάγκη της καθημερινότητας των φοιτητών τους οποίους παρότρυνε να πορευθούν με το δικό τους όραμα.

Τα θερμά συγχαρητήρια της Υπουργού . Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α. Διαμαντοπούλου μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ.Βασίλης Κουλαϊδής. Συνεχάρη προσωπικά τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΙΝ για την προσπάθεια που κάνουν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ιδρύματος , καρπός των οποίων αποτελεί και ο Συμβουλευτικός Σταθμός ο οποίος είναι παράδειγμα για τη συνέργεια των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αλλά και της συνολικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται για την βελτίωση της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου